Не е по-зле от Юксел Кадриев: Показаха първия изкуствен водещ на новините

Хермес посреща зрителите на гръцка телевизия

Гръцката телевизия представи първия си водещ на новини с изкуствен интелект, наречен "Хермес" - на името на древногръцкия пратеник на боговете.

"Дами и господа, добър вечер! Благодаря ви, че се включихте в Студио 4 на ERT": това бяха първите думи на първия виртуален водещ в гръцката телевизия.

Премиерата на "Хермес" се състоя в рамките на турнето, което се проведе вчера, в залата на радиото в Агия Параскеви.

Изкуственият интелект продължи да обяснява, че студио 4 на ERT е мястото, където ще се проведе дебатът на гръцките лидери преди изборите на 21 май, воден от Гиоргос Куварас.

"Обикновено той трябваше да направи тази презентация, но поради неговата натовареност наеха мен. Истината е, че единственото, което поисках, беше да направя пилотно предаване. Но изглежда, че съм им дал идеи. Искат винаги да следват най-новите технологии", каза първият водещ в Гърция с изкуствен интелект.

"Хермес" след това продължи да представя някои факти за ERTNEWS, като отбеляза, че го прави, "без да иска да поставя под съмнение способностите на ръководителите на ERT". Той подчерта, че както дебатът, така и изборната нощ на 21 май ще бъдат представени и на жестомимичен език от ERT3.

След това виртуалният водещ на новините продължи да се извинява за евентуални грешки, а после добави, че ако някой има оплаквания, те могат да бъдат насочени към програмиста му, а не към него. 

"Хермес" се справи учудващо добре с дебюта си в Гърция. И за разлика от Юксел Кадриев, не направи нито един лапсус, докато чете вестите! Не е зле родните телевизии да се замислят дали някои водещи не могат да бъдат заменени с роботи...

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Не е по-зле от Юксел Кадриев: Показаха първия изкуствен водещ на новините - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!