Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тефтерите на сексуалния престъпник: С кои величия се е срещал Джефри Епстийн

Сегашният шеф на ЦРУ, Ноам Чомски и влиятелни банкери са посещавали финансиста след първата му присъда за сексуално насилие

Разследване на "Уолстрийт Джърнъл" разкрива подробности около посетителите на Джефри Епстийн след първата му присъда. През 2008 година финансистът e осъден за склоняване на деца към проституция. Благодарение на добрите си връзки и способни адвокати тогава той прекарва само година зад решетките в затвор с лек режим във Флорида.

През 2019 година е задържан след акция на ФБР. Срещу него са повдигнати обвинения за организиране на трафик на непълнолетни и педофилия. Малко след това е открит обесен в ареста. Случилото се е определено като самоубийство, въпреки че точно тогава камерите пред килията не работят.

Дълго време се спекулираше, че много влиятелни и известни личности са запазили връзките си с Епстийн след първата му присъда като сексуален престъпник.

"Уолстрийт Джърнъл" успява да се сдобие с огромно количество документи, принадлежащи на финансиста. Сред тях са и тефтери с личния му график.

Кои са посещавали Джефри Епстийн след присъдата му от 2008 година?

Уилям Бърнс е заместник-държавен секретар в администрацията на Барак Обама. Докато е на този пост, той посещава Епстийн през 2014 година. Днес Бърнс оглавява ЦРУ, след като бе назначен за директор на разузнавателната агенция от Джо Байдън.

Документите показват, че известният политически активист и професор Ноам Чомски, е имал вечеря в дома на Епстейн в Манхатън през 2015 г.

Чомски коментира, че разговорите му с Епстийн са били академични и политически, пише "Фокс нюз".

Епстийн е дарил най-малко 850 000 долара на Масачузетският технологичен институт, където Чомски работи като почетен професор по лингвистика.

"Освен това е излежал присъдата си и е дарявал средства на организации, подкрепящи жертви на сексуално насилие", изтъква Чомски.

Катрин Рюмлер, която е била съветник на Белия дом при президента Барак Обама, се е срещала с Епстийн десетки пъти. По-късно тя става един от водещите адвокати на Goldman Sachs.

"Епстийн запозна Рюмлерс много потенциални клиенти", заявява говорител на Goldman Sachs пред "Фокс нюз".

"Много от контактите на госпожа Рюемлер са свързани с установяването на бизнес отношения с фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", представителството на банката Edmond de Rothschild и с други влиятелни организации", допълва говорителят.

Други видни фигури в графика на Епстийн са: Ариан де Ротшилд, главен изпълнителен директор на швейцарската частна банка Edmond de Rothschild Group; Джошуа Купър Рамо - съизпълнителен директор на консултантската фирма на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър; професорът от Харвардския университет Мартин Новак и антроположката Хелън Фишър.

Хелън Фишър е известна с научните си трудове, обясняващи химията и процесите в мозъка зад съблазънта и привличането. Тя започва кариерата си в Институтът за изследване на секса, пола и репродуктивността "Кинси".

Мартин Новак изследва еволюцията през призмата на математиката. Епстийн финансира работата му още от 2003 година.

"Ню Йорк Таймс" и "Гардиън" съобщават, че Джефри Епстийн бил обсебен от евгениката и се надявал да създаде "раса от супер-хора със собственото си ДНК". Финансистът бил голям спонсор на Световната трансхуманистична асоциация, превърнала се по-късно в Humanity Plus.

"Нямам желание да говоря за Епстийн. Нещата, които чета за него във вестниците, са доста смущаващи и надхвърлят това, което смятах за грешките в характера му", заявява заместник-председателят на Humanity Plus Бен Гьорцел, чиято заплата някога е била плащана от Епстийн.

Нито едно от имената не фигурира в "черната книга" с контакти на Епстийн, съобщава "Уолстрийт Джърнъл". Всички срещи били работни и посветени на различните инициативи, на които Епстийн бил дарител. Финансистът засилил филантропската си дейност след присъдата от 2008 г.

Преди ареста си от 2019 година богатството на Епстийн се оценява на над половин милиард долара. В дружеския му кръг са множество шоу звезди, Бил Клинтън, Доналд Тръмп, Бил Гейтс и принц Андрю - трето дете на Кралица Елизабет II.

Богатството на финансиста му позволява да закупи свой остров на Карибите, където изгражда имение, имащо собствен храм. Островът се превръща в арена на сексуалните престъпленията на милионера.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тефтерите на сексуалния престъпник: С кои величия се е срещал Джефри Епстийн | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!