Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно изявление на зам.шефа на НСлС Ясен Тодоров: Осколките са в орбита – Искам тая джанка над „кратера“ в моя двор!

Атентатът срещу Иван Гешев не е инсценировка, а в публичното пространство се разпространяват хипотези и конспирации, които объркват обществеността. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров в извънредно изявление, дадено за трите национални телевизии с цел да опровергае с неопровержими "факти" небивалиците и конспиративните теории, които се развиват в някои медии и сайтове.

Предварителното становище е, че поразяващата вълна е била много силна, а скоростта, с която са били изстреляни сачмите е била с десет пъти по-висока от скоростта, с която стреля автоматично оръжиеразкри Тодоров.

Boyko Stankushev: Ясен Тодоров по БТВ - осколките са били със скорост над 10 пъти по-голяма от тази на куршум от автоматично оръжие:
- скорост на куршум изстрелян от М16 - 960 м/с
- скорост на осколка /по Ясен Тодоров/ 10х960=9600м/с
- Първа космическа скорост е най-малката начална скорост, която е необходима за тяло, за да стане изкуствен спътник на друго небесно тяло, от което е изстреляно - за Земята 7900м/с
Осколките / по Ясен Тодоров/ са в орбита.
(взето от профила на Константин Пицин)

Велислава Танчева: От бомби и гърмялки не разбирам, затова имам само един коментар по тези снимки.

Искам тая джанка над „кратера“ в моя двор! 

Баси керпедена, нито един цвят не е загубила в тоя „взрив, предназначен да убива“. 

Експертът от Израел, за който съобщи Сарафов, не е участвал в огледа, но се е запознал визуално със случая и е изказал само предложения, разкри Тодоров. 

Вчера, на 2 май, обаче директорът на НСлС Борислав Сарафов заяви друго: "В огледа на местопроизшествието в понеделник участва и израелски експерт по контратероризъм. Единодушното заключение на всички експерти е, че се касае за насочен и концентриран взрив. Става въпрос за изключително мощен взрив“. Борислав Сарафов изтъкна, че "израелският експерт, който е бил на място, изразил "възхищението си" от онзи, който е изработил бомбата и е устроил засадата, наричайки го "зъл гений". 

May be an image of 2 people and text that says 'джовани фалконе съсипва сицилианската мафия коза ностра и вкарва 360 мафиота в затвора. убит e с взрив повече от 1000 кг. тротилов еквивалент заложен под магистралата. 'джовани фалконе' от Aliexpress е калинка на мафията. единствения му 'успех' e инсценировкат по набеждаването на двете некорумпирани кметици на район 'младост', които дори не ca от високите етажи на властта. абсолютно нищо друго внай-корумпираната от десетилия страна.'
Facebook

„Имаме работа с много добре подготвено и организирано мероприятие, целящо физическо ликвидиране на определено лице или лица. Взрив, поставен на място, подходящо да нанесе поражение върху преминаващи МПС-та, с огромна поразяваща сила. И, ако попадението е било на точното място и МПС-та с недостатъчна защита, вероятно жертвите щяха да са не една или две. Това е предварително становище не само на български експерти, а на специалист по антитероризъм и взривове, който многократно се е сблъсквал с такива случаи, от Държавата Израел“, заяви днес Ясен Тодоров.  

Според него има заявена готовност за сътрудничество, освен от Държавата Израел, и от други партньорски служби, и "ако те разполагат с необходимите възможности, ние ще се възползваме от тях". 

Тодоров коментира и твърденията, че кратерът след взрива е твърде плитък. 

"Кратер може да има, когато има насочен взрив надолу. Когато има насочен взрив, целящ да порази преминаващи превозни средства, поразяващата сила ще е насочена настрани, а не надолу", каза той.

Евгений Дайнов: Добре, де, колко мъже има в България, които са били в армията? Един милион да са. От тях колко са ползвали взривни вещества, докато са били в униформа? Да кажем – 100 000.

Всички те знаят, че този „атентат“ е за смях на кокошките. Очевидно е организиран от милиционери, които никога не са били в армията и си мислят, че всички останали са като тях.
Е, не сме.

Няма нито една готова експертиза към момента. Тя не може да бъде изготвена в рамките на часове или няколко дни. Процесът на разследване ще е дълъг, не очаквайте за три месеца разследването да приключи, то ще е изключително сложно, предупреди Тодоров.  

Заместник-директорът на следствието коментира, че очаква разследването да отнеме много време. Тепърва се очакват резултатите от назначените експертизи. Предварителното становище е, че поразяващата вълна е била много силна, а скоростта, с която са били изстреляни сачмите е била с десет пъти по-висока от скоростта, с която стреля автоматично оръжие, разкри Тодоров.

„Иван Гешев не се движи винаги с брониран автомобил", уточни той.

"Не съм чел разпита на Иван Гешев. Предният ден е бил с неброниран автомобил, и е чист късмет, че в този случай е бил с брониран", каза Тодоров.

Николай Христов
Брах тоя цирк ...
Случайно сменил колата, случайно объркал пътя, случайно гръмнал една микросекунда по-рано, случайно се обадил на бърза помощ преди да гръмне ... случаен израелски експерт по взривове минал случайно от там, за да измери колко са килата тротил ... Са само едно тото му остава да пусне :))))

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 🌸Искам тая джанка над „кратера“ в моя двор! 😍 – POGLED.EU

Извънредно изявление на зам.шефа на НСлС Ясен Тодоров: Поразяващата вълна е била много силна

Tози „атентат“ е за смях на кокошките. Очевидно е организиран от милиционери, които никога не са били в армията – POGLED.EU

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!