Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Можехме да сме... Дори и сега можем да бъдем, Но едни хора с лична карта на "българин", но не и по душа, затриха бъдещето на децата ни

Мажд Алгафари

Когато говоря за миналото на България, нямам предвид да се върнем отново в предишния строй. Много хора не вникват в това което пиша.

Когато говоря за миналото на България, имам предвид, че България беше стъпила на крака преди години.

Ще дам само един пример.

България произвеждаше какво ли не. Сега някой ще рипне и ще каже, че това което сме произвеждали било с ниско качество, неконкурентно, без пазар освен към Русия и соцлагера и т.н.. Нека се съглася с него. Нека е прав.

Но ще му обясня нещата с пример под формата на въпрос.

Ако имаш предприятие, което произвежда продукция с ниско качество, неконкурентно, без пазар, как ще постъпиш? Ще закриеш производството или ще го модернизираш? Ще закриеш ли нещо, което си го градил години наред, само и само защото новия пазар на който трябва да излезеш и от друг вид и тип? Със сигурност няма да го закриеш, а ще го модернизираш. Ще изтеглиш кредити за да отговаряш на новите условия.

Сега можехме да сме конкурентни с производството на гуми във Видин. Можехме да сме на едни от първите места в производството на мляко и млечни и животински продукти. Можехме да сме на едни от първите места в света с компютърните разработки на Правец. Дори и сега можем да бъдем на едно от първите места по света с износа на бутилирана минерална вода. Можехме да сме на едно от първите места в туризма. Да не говорим за военната промишленост - тук бяхме царе.

Редица производства можехме само да ги модернизираме и да се включим в щурата надпревара на пазара. Но едни хора с лична карта на "българин", но не и по душа, затриха бъдещето на децата ни. Увеличиха в пъти външният ни дълг, не за да модернизират страната ни, а за да го окрадат. За да са част от мафиотския подход и политика на една много западна страна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!