Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адв. Екимджиев: Не мога да изключа атентат срещу Гешев, но повече ми прилича на калпав милиционерски сценарий

May be an image of ‎1 person and ‎text that says '‎'атентатът' скора по 6TB българска телевизия представя DATE اب SCENE TAKE‎'‎‎
Facebook

Не мога да изключа това да е атентат, но повече ми прилича на калпав милиционерски сценарий. На базата на оскъдните факти, при това интерпретирани единствено от прокуратурата, не можем логически да елиминираме една версия, включително и наистина за опит за покушение срещу главния прокурор. Има обаче и доста странни и обезпокоителни съвпадения.
Това коментира адв. Михаил Екимджиев пред ФрогНюз по случай информацията за избухналия взрив, докато е преминавал кортежа на главния прокурор по пътя от Самоков до София.

“Случайно главният прокурор пътува с бронирана кола и някой решава да извърши покушение срещу живота му". 

"Случайно, пак в бронираната кола са той, жената до него и двете му пълнолетни дъщери. Случайно взривът е поставен така, че да увреди повече гората под пътя, а не преминаващите по него и не случайно в момента няма никакви кадри от колите, с които се е движил главния прокурор, което ме кара да мисля, че върху нея няма дори драскотина от този гигантски взрив”, каза Екимджиев.

“Лесно можете да видите фотографии как е изглеждал пътя от Палермо към  летището в Сицилия при атентата срещу  Джовани Фалконе, на когото Гешев от време на време се подражава, получи и някаква водевилна награда от община Благоевград преди време”, допълни той. 

Правозащитникът вижда нещо необичайно и в поведението на Борислав Сарафов. 

“Аз в изявлението на този човек не видях в изражението и в езика на тялото никаква загриженост или емпатия за чувства и притеснение. Той говореше сякаш прасе е откраднато от селска кочина, а не сякаш е извършен атентат срещу негов колега и началник”.

“Отделно моментът, в който се случва. Първо, случва се в период, в който се очаква в кратък времеви диапазон отстраняването на Гешев с юридически средства чрез механизма за контрол на главния прокурор, за който уж има консенсус в парламента”.

“На второ място се случва в един почивен ден, в края на тридневен почивен период, в който е много по-лесно подобен тип информация да бъде контролируемо да бъде пусната от прокуратурата в подходящите медии, които да я интерпретират по подходящ начин. Въздействието на една такава новина в обществото най-силно в първите часове, именно заради почивните дни”, каза адв. Михаил Екимджиев. 

“И заради почивните дни прокуратурата имаше монопол върху истината не само върху това какво ще каже, но и на кои медии ще даде предимство. В кръга на черния хумор, видях препратки на публикации към едно от близките на прокуратурата издания, четири часа по-рано беше излязло подобно заглавие, така че има притеснителни неща”.

“Не може да бъде игнориран  и цялостния контекст. Ние знаем тази параноя на Гешев, който виждаше в протестите срещу него и Бойко Борисов опит за преврат и метеж и беше се образувало едно такова дело”.

“Знаем как една негова подчинена виждаше заплаха за националната ни сигурност в пръскачките пред Народното събрание”. 

Гешев има някакъв водевилен талант. Да не забравяме, че жената до него е бивша танцьорка на пилон, това са проверими данни от медиите. Аз имам изключително уважение към всякакви артистични заложби, включително и към танца на пилон, но когато такива хора се намесят в правото и политиката, тогава се случват обичайните девиации и сме длъжни да оценяваме артистичното изкушение, на което понякога не могат да удържат, особено при наличието на едни сецнаристи, които явно се грижат за изграждането на един подобен героичен образ на Гешев. Сега към него ще се прибави и ореола му на мъченик.  Не мога да изключа това да е атентат, но повече ми прилича на калпав милиционерски сценарий, подчерта отново правозащитникът.

Разговаря Констанца Илиева

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Адв.Екимджиев за Фрог: Не мога да изключа атентат срещу Гешев, но повече ми прилича на калпав милиционерск...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!