Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СЪВМЕСТНА ПРОДУКЦИЯ „МВР И ПРОКУРАТУРА ПИКЧЪРС”? Жалко, че не са използвали услугите на „Бояна пикчърс”

Grigor Lilov

Жалко, че „МВР и Прокуратура пикчърс” не са използвали услугите на „Бояна пикчърс” (филмовото студио у нас). Неговите пиротехници и каскадьори щяха да подготвят далеч, ама далеч по-убедителен и вдъхващ доверие спектакъл.

почти взривили главният прокурор Иван Гешев
СЪВМЕСТНА ПРОДУКЦИЯ „МВР И ПРОКУРАТУРА ПИКЧЪРС”?
.
„Днес около 11:30 ч. главният прокурор пътувал с автомобила си към София, когато на голям завой (моя бел.: между Ковачевци и Железница), избухва взрив. Той бил изключително силен. По сведения на очевидци огненият стълб, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра. На място е установен кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър от близо 3 метра” (бел.: радиус 1.5 метра)
***** Зам.главният прокурор Борислав Сарафов.
.
Давам снимка на „кратера” от взрива, който уж отместил тежко бронирания служебен автомобил, возещ Иван Гешев със служебна цел в празничните дни и семейството му по неслужебна цел (спътницата в живота му Детелина Филипова Ханчева и децата Ивет и Далия).
Можеха да се постараят повече – поне още няколко лопати да изгребат, за да са по-убедителни в 3-те килограма взрив.
Ще ви кажа колко са 3 килограма тротил. Те са зарядът например на противотанкова мина. Те са например взривеният автобус с израелски туристи на летище Сарафово край Бургас и помляните два автобуса – отляво и отдясно до него.
.
Този атентат е изпълнен или лаишки, или е провокационно задание.
И не е с 3 килограма взрив.
Давам снимката на „ямата”.
Нещо да ви прави впечатление?
Ами да – никакво цветенце от храстите не е издухано. Невъзможно е да останат дори при стандартна пресовка тротил, камо ли при гръмнали 3 килограма.
И да ви прави още нещо впечатление?
Ами да – тези храсти до ямата взривната вълна от 3 килограма тротил от една страна щеше да ги пречупи, да ги изкорени, а от друга страна – да ги изгори (температура на взрива е около 1000 градуса, ако е използван тротил)
А маркерът стъклена бутилка, забита в шумата с гърлото надолу, съвсем ме разсмя. Взривната вълна отместила автомобила, ама заобиколила в разрез със законите на физиката маркера…
.
Жалко, че „МВР и Прокуратура пикчърс” не са използвали услугите на „Бояна пикчърс” (филмовото студио у нас). Неговите пиротехници и каскадьори щяха да подготвят далеч, ама далеч по-убедителен и вдъхващ доверие спектакъл.
.
Инсценировката е безспорна, можем да я приемем като неоспорим факт.
Но е и факт, че взрив има. Тогава?
Възможните сценарии са само два.
1. Цирк, разигран от прокуратурата с вопъла „мафията ще ме убива”. Хм, не знам какъвто и да е значим роден мафиот да е в затвора или платените му политици да са в затвора. Т.е. спектакъл взрив и "огнен стълб 5 метра" (както заяви прокуратурата) е операция с отчаян разчет „клин клина избива” срещу предстоящия Магнитски санкционен взрив.
2. Пародиен спектакъл, разигран от противниците на Гешев, за да го компрометират. Но съдейки по реакцията на самата Прокуратура, МВР и властниците в държавата, това е относително слабовероятен вариант.
.
Хайде стига с тези спектакли!
Навремето щяха да убиват Иван Костов, после кого ли не друг, после Бойко Борисов постави рекорд - щяха да го убиват поне шест-седем пъти досега, срещу Ахмед Доган дори наистина се разигра театър с атентат-фалшименто, срещу Иван Гешев се разследваше поръчка за убийство… А сега като логически финал, след като предишният акт от водевила издъхна - и псевдоатентат.
Една сериозна мафия не сплашва с взривове. А когато убива, го прави професионално, вкл. и българската. И ако се налага – без никакви шумотевици и примитивни спектакли.
.
**** последната снимка е за сравнение - взрив на тротилова шашка от 200 грама

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!