Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Банкерката Елена Пампулова се канела да проговори за скритите стотици милиони евро от Брендо, изпрани от нея

Приятели на някогашната тенис звезда твърдят, че е била отровена от Кокаиновия крал

Екстенисистката Елена Пампулова-Бергоми, която издъхна преди броени дни в Швейцария, където живя десетилетия, е била отровена по поръчка на Евелин Банев – Брендо, твърдят близките й. 

Повод за тази им версия става мистериозното й пътуване до Дубай, на което работещата като финансов консултант нашенка се отправила като на пожар малко преди кончината си. От там се върнала видимо притеснена и отказвала да говори какво е правила и с кого се е срещала. 

Само няколко седмици по-късно при поредния й преглед в болницата става ясно, че онкологичното й заболяване, което до онзи момент било овладяно, прогресира отново. Ракът успява да я повали буквално в рамките на няколко дни.

Макар на фона на цялата тази картина да звучи нелепо, родни криминалисти отбелязват, че има мотив за евентуално покушение. Поне, ако се вярва на твърденията на приятелите й, че се канела да разкрие пред швейцарските власти нови подробности къде са скрити стотиците милиони евро наркопечалби на Банев, които тя и колегите й в банка „Креди Суис“, са изпрали в миналото. 

По време на делото, Пампулова мълчала като риба. Имала възможност да се поправи и след края на процеса срещу нея, освен ако и срещу нея не са намерени нови улики и тя да е принудена да говори, за да отърве затвора.

Делото срещу Брендо в Швейцария все още се води висящо заради отказа на украинските власти да го екстрадират през 2021 г. 

Междувременно става ясно, че през последните 2 години, Брендо е свързан с поне три поръчкови убийства в България.

Към момента швейцарските власти не са обявили, че разследват чужда намеса в смъртта на Пампулова. Българските им колеги също не вярват да става дума за някаква огромна конспирация. Те имат съвсем просто обяснение – притесненията около делото за пране на пари от наркотрафик може да са отключили отново онкологичното заболяване на банкерката. 

Макар, че се отърва с двугодишна условна присъда, магистратите наредиха Пампулова да плати глоба в размер на 2 млн. долара – сума, която трудно би могла да си позволи.

Самото разследване и последвалото дело за пране на над 140 млн. швейцарски франка отнеха близо 15 години. В него основните действащи лица, наред с Евелин Банев Брендо, е и Елена Пампулова. 

Сред първите й клиенти в „Креди Суис“, са бившият борец и треньор Георги Караманлиев, както и съгражданинът му Евелин Банев – Брендо. Последвалото разследване доказва, че Караманлиев работи за Кокаиновия крал, с когото са приятели и съученици от Тополовград. След консултация с банковите шефове, Пампулова намира разрешение на проблема на двамата клиенти – имали огромно количество пари в брой, но не можели да ги депозират в банка заради недоказан произход. Така към банката потичат редовни доставки на натъпкани с пачки евро куфари. 

Пратките идват в периода 2004-2008 г. от Испания по канал, организиран от Караманлиев, а милионите са печалбите на Брендо от трафик на десетките тонове кокаин към Европа. При повечето доставки Пампулова посреща куриерите лично и заедно носят чантата с милиони към банковия салон. От доказателствата по делото става ясно, че тя е приела 19 млн. евро. Отделно тя и колегите й са създали схема, при която чрез фиктивни заеми между офшорни фирми и покупки на недвижими имоти са препрани над 140 млн. Част от парите след това стигат и до България и биват използвани за строителство на десетки жилищни комплекси, хотели или офис сгради. 

Твърди се, че дясната ръка на Брендо – Константин Дишлиев е застрелян, след като опитал да открадне част от милионите, депозирани в Швейцария.

Смята се, че сред жертвите на Кокаиновия крал е и Иван Тодоров – Доктора. Очевидно швейцарските ченгета знаят много повече от българските си колеги, за които убийството на Доктора и до днес се води неразкрито. 

Делото срещу Брендо е оставено на изчакване до ареста му или екстрадиция в Швейцария. Твърди се, че в английската държава има разследване и срещу близкия до Банев – Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа. Той също е смятан от тамошните прокурори за част от перачницата, но до момента няма информация да се е изправял пред съда

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Уикенд, crimesbg.com

Банкерката Елена Пампулова се канела да проговори за скритите стотици милиони евро от Брендо, изпрани от нея | Crimesbg.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!