Шок: До 2 чушки на клиент в британските вериги... скоро доматите на резенче?

Ограничиха покупките на зарзавата в супермаркетите на Острова заради студената пролет (газовите санкции?) в Испания

Daniel Bojilov

Британците пак го закъсаха за зарзават. Пиперът изчезнал и сега давали по две чушки на купувач. Пълнени чушки нЕма да ручат, докато не разберат как се сАди Пиперо.

Иначе както са го подкарали май скоро ще им продават и доматите на резенче

Някои супермаркети във Великобритания са изчерпали запасите си от чушки, след като застудяването в Европа доведе до недостиг, предаде ДПА.

Необичайно студеното време в Испания забави растежа на чушките, което накара търговската верига „Морисънс“ (Morrisons) да ограничи покупките до два броя на клиент.

От веригата посочиха, че се надяват да могат да увеличат този таван през следващата седмица, когато се очаква подобрение в линията на доставките да вдигне тавана през следващата седмица, защото доставките се подобряват.

Студената пролет в Испания остави британците без зарзават...

Веригата „Уейтроуз“ (Waitrose), която също беше засегната от проблеми с доставките, коментира, че работи усилено с доставчиците, за да върне пълната гама обратно на рафтовете и очаква нивата на запасите да се стабилизират през следващите седмици, докато Обединеното кралство навлиза в сезона на растеж.

Британските супермаркети доставят чушки единствено от Испания през зимните месеци.

Директорът отговарящ за снабдяването с хранителни продукти и устойчивостта на Британския консорциум за търговия на дребно Андрю Опи посочи, че трудните метеорологични условия в южната част на Европа са навредили на реколтата при някои плодове и зеленчуци, включително чушки.

„Няколко магазина са въвели временни ограничения за това колко могат да купуват клиентите, за да осигурят наличност за всички“, допълни той.

По думите му, въпреки това наличността трябва да се подобри за засегнатите през следващите седмици, когато Великобритания навлезе във вегетационния сезон.

Поне няколко седмици във Великобритания ще гледат хубав, пресен зарзават само на картинка

Супермаркетите бяха принудени да ограничат набора от плодове и зеленчуци по-рано тази година поради лошото време в Европа и Африка, което доведе до недостиг.

Купувачите започнаха да изпитват недостиг на домати около 20 февруари,

като търговците на дребно заявиха, че комбинацията от лошо време и свързаните с него транспортни проблеми в Северна Африка и Европа причиняват значителни проблеми с доставките.

Недостигът се разпространи и върху други артикули, оставяйки рафтовете без пресни продукти, включително краставици, чушки и марули.

„Теско“ (Tesco), „Алди“ (Aldi) и „Лидл“ (Lidl) ограничиха покупките на чушки, домати и краставици до три артикула на човек,

докато „Морисонс“ наложи таван от два на клиент за домати, краставици, марули и чушки.

Проблемите с производството в Мароко започнаха през януари с необичайно ниските нощни температури, които повлияха на узряването на доматите.

Доставките от другия основен зимен източник на Великобритания, Испания, също бяха силно засегнати от времето.

Същевременно Националният съюз на фермерите каза, че

недостигът на някои плодове и зеленчуци в супермаркетите в Обединеното кралство може да бъде „върхът на айсберга“.

Заместник-председателят Том Брадшоу сподели, че зависимостта от вноса е направила Великобритания уязвима на „шокови метеорологични явления“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шок: До 2 чушки на клиент в британските вериги - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!