Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Щастливите фамилии


Може да бъде изображение с 2 души, костюм и сватба

Филип Симеонов

Днес реших да пиша за "Вечните щастливци " !!!

В България в последните 12г.това са фирмите близки до властта !!!

Но понеже аз имам опит само с една малка част от тях конкретно , ще спомена само тези върху които имам наблюдение, не че това са всички "щастливи " у нас!!!

В годините в които се занимавам с обществена дейност , винаги проблемите на хората са с тези две фамилии , Блъскови и Мирянови!!!!

Моите наблюдения от къде идва проблема, е в липсата на тежест на Общественото Обсъждане , при което хората(заитересованите лица) имат възможност и право да изкажат мнението си за това какво да се случва около мястото където живеят! Но , тези обсъждания нямат никаква тежест и каквото и да кажат обикновените хора/не щастливите/ няма никакво значение и не се взима под внимание !!!

Така стигаме до началото на далаверата която прави тези хора вечно "щастливи" ! Изниква някой държавен или общински апетитен имот , който след определени действия от страна на общинската администрация, може да донесе милиони печалба на инвеститора. Тогава запознатите с имота на обществена длъжност лица / кмет на софия , главен архитект , или шеф на фалирало предприятие/ се свързва с "щастливите " фамилии и далаверата започва!!!!

Смята се колко може да се "изстиска" от ИМОТА и се предприемат необходимите действия. Ако това включва промяна на пуп и обществено обсъждане , то те се правят абсолютно тайно , без да се уведомяват заинтересованите лица ! Ако случайно някой разбере за предвиденото ново застрояване , се провежда обсъждане през пръсти от което накрая няма ефект ! Така "щастливите " фамилии полчават апетитните парчета от държавната баница и превръщат парчето в милиони , а района в който строят - ад за вече закупилите там имоти!!!!

Никой и нищо не може да ги спре , намислят ли си нещо - получават го!!!! Щастливци!!! Направо да им завиди човек...... ако не знаеш какво стои в началото на далаверата......

Конкретни примери - Блъскови получиха общински имот в Дианабад който е бил предварително отреден за шест етажна сграда!!!! Да се пита човек , какво щеше да строи там общината , сигурно жилища за бедните????!!! После пожелават имот в Мусагеница отреден за озеленяване да стане за жилищно строителство и хоп , желанието им е изпълнено "щастливци"!!! Пожелават да има улица -хоп получават я в нов пуп!!! Уведомления - никакви!!! "Щастливци"!!!

Мирянови - видели атрактивен имот , незастроен , и го пожелали! Хоп - получи ли го , "Щастливци" , нищо че имота е бивш завод и вече други строителни фирми са получили разрешително за строеж!!! Имало комин и това правело възможно стоенето над 60 метра!!!??? Построили незаконно 17 етажа=около 51 метра и хоп - нищо - държавата си свърши работата , а Мирянови -" щастливци"!!!

Трябват законови промени !! ЗУТ така е създаден че винаги да има такива "Щастливци"!!!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Щастливите фамилии

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!