Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шефът на комисията по отбрана на Бундестага: Нито един германски или европейски войник няма да стъпи на украинска земя

Председателката на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман (Свободната демократическа партия) изключи присъствието на европейски войски на територията на Украйна, като отбеляза, че „нито един германски или европейски войник няма да стъпи на територията на Украйна".

"Няма да има сухопътни сили в Украйна. Нито един германски или европейски войник няма да стъпи на украинска земя", цитира думите ѝ вестник "Билд", съобщава ТАСС. Същевременно тя увери, че няма да бъдат доставени на Украйна изтребители „Торнадо“ и „Юрофайтър“. Според нея това се дължи на факта, че украинските пилоти не могат бързо да придобият умения да управляват тези самолети. 

Щрак-Цимерман уточни обаче, че при самолетите МиГ-29 "всичко е различно". „Това са [изтребители] от съветски запаси, те могат да бъдат използвани веднага“, заключи тя.

По-рано германският канцлер Олаф Шолц и външният министър Аналена Бербок многократно заявяваха, че Германия няма да доставя бойни самолети на Украйна. Миналата седмица германското правителство разреши на Полша да прехвърли на Украйна бойни самолети съветско производство, получени от Варшава от складовете на бившата ГДР. Става дума за пет самолета МиГ-29. Преди това стана известно, че полските власти официално са поискали от германското правителство да одобри доставката на изтребители МиГ-29 за Украйна. През 2002 г. федералната република продаде на Полша 23 МиГ-29 от запасите на бившата ГДР, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шефът на комисията по отбрана на Бундестага: Нито един германски или европейски войник няма да стъпи на украинска земя | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!