Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Документи на американското разузнаване посочват България като една от 9-те страни в ЕС с намаляваща подкрепа за Украйна


Снимка: EPA

Намаляващите военни запаси и политически ентусиазъм допринасят за намаляващата подкрепа за Украйна във все по-голям брой европейски страни, според изтекли документи на американското разузнаване, съобщи Newsweek.

Повече от четиридесет изтекли разузнавателни документи са получени от Newsweek, двадесет от които са публикувани. Документите, класифицирани като секретни и строго секретни, дават важна представа за състоянието на войната в Украйна. Документите показват, наред с други неща, как други страни подкрепят Украйна.

Европейската подкрепа за Украйна се представя по държави, но в един списък са изброени девет държави, в които политическата воля и капацитет за подпомагане на Киев намаляват:

Компилацията се основава на доклади от аташета по отбраната на САЩ, работещи във всяка столица.

Документите, цитирани от Newsweek, описват подробно оборудването, обещано на Украйна, потока от военни стоки, графиците за доставка между януари и април 2023 г. и статута на обучението на украински персонал.

Въпреки че чуждестранните доставки за Украйна са публично известни, документът показва до каква степен доставките ще достигнат пика си за „пролетната офанзива“, планирана за 30 април 2023 г. Дотогава деветте бойни бригади ще имат достъп до значително оборудване, включително стотици танкове и други бойни машини.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Документи на американското разузнаване посочват България като една от 9-те страни в ЕС с намаляваща подкрепа за Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!