Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Парламентът заседава 30 секунди и излезе във великденска почивка... да си боядисват яйцата?


Вежди Рашидов закри парламентарното заседание след половин минута.

Без нови номинации за председател на Народното събрание започна и днешната, втора част на първото заседание на парламента. И приключи за по-малко от 30 секунди.

Наистина бе Велики четвъртък за едни 240 дами и господа! Днес за няколко секунди се отчетоха в парламента, прибраха надница от няколкостотин лева и излезнаха във Великденска ваканция! - Димитър Байрактаров

Изборът на председател на парламента се отлага за след празниците. Председателстващият първото заседание на 49-ото Вежди Рашидов обяви, че то ще продължи в сряда в 10 часа.

Вчера и двамата кандидати за поста – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „Възраждане“, не събраха нужната подкрепа. Тъй като днес не бяха издигнати нови номинации, депутатите се разотидоха без дебати.

„Ако няма нови номинации, ще продължим в сряда от 10 часа. При тази патова ситуация не виждам какво може да направим. Тъкмо ще имаме повече време за размисъл“, заяви почетният председател на парламента Вежди Рашидов.

Той обаче смъмри Кирил Петков за изказването му, че последният парламент не е приел никакви закони. „В предишния парламент не е да не са приети закони, приети са 53“, заяви Рашидов, разпускайки депутатите да почиват през Великденските празници.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Парламентът заседава 30 секунди и излезе във великденска почивка - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!