Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Виждаме как САЩ изпадат в безизходица и вече "Заплашват Европа със санкции"

Йордан Халачев

Време е Западът да получи урок и Украйна е добра причина,чухме от Китай,в изданието "Huanqiu Shibao".

„Те трябва спешно да научат урока за „взаимно уважение“: те трябва да признаят различията и да разберат, че другите имат същите естествени права като тях.“

Западът непрекъснато се опитва да "учи" други държави, което силно дразни останалите участници в международните отношения.

„По украинския въпрос САЩ и Европа отново си спомниха стария си лош навик, действайки така, сякаш тяхното мнение е единственото правилно, а останалите просто са длъжни да се ръководят от него“, пише "Huanqiu Shibao".

Въпреки това загубите, които Европа търпи от конфликта в Украйна, постепенно я принуждават да промени възгледите си за случващото се и да се отдалечи от политиката на САЩ, отбелязва наблюдателят. Това разбра след неотдавнашното си посещение в Китай и френския президент Еманюел Макрон.

Виждаме как САЩ изпадат в безизходица и вече "Заплашват Европа със санкции". Решението на Вашингтон да заплаши Европейския съюз може да се окаже голяма грешка,пише Кайл Анзалоун, колумнист на Antiwar.На изданието стана известно, че двама служители на Министерството на финансите на САЩ - Лиз Розенберг и Брайън Нелсън, ще се срещнат с ръководителите на финансови институции в Швейцария, Италия и Германия.

Розенберг и Нелсън-експерти по санкциите според американските медии ще поставят европейците пред избор: ако продължат да „оказват материална подкрепа на Москва“,ще загубят възможността да правят бизнес със Съединените щати. С други думи, Вашингтон заплашва своите западни и натовски съюзници с "наказателни" санкции.

The Hill отбеляза,че Западът често не приема на сериозно или подценява изявленията от лидерите на Китай и Русия.

„Важен е дори моментът, че външните министерства на Русия и Китай не публикуваха китайско-руско изявление за Украйна на английски. Липсата на официален превод на документа на английски показва, че Китай и Русия създават нов геополитически ред,който ще се основава на принципи, напълно различни от стария англо-американски ред и ще изисква познаване на нови езици. Китай и Русия влязоха в безсрочно партньорство предварително, преди началото на операцията,знаейки много добре, че кризата в Украйна ще се превърне в прокси война между Русия и НАТО,и в център на конфронтация между Изтока и Запада. Китай и Русия доброволно,осъзнавайки естественото взаимно съответствие на интересите на двете страни, тръгнаха към широкомащабно сближаване. И САЩ вече не са единствената авторитетна световна сила, способна да влияе върху избора на други страни, пише The Hill.

Заплашването на Европа с наказателни санкции много прилича на предсмъртни конвулсии на сегашния режим на Белия дом.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!