Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как орехите помагат на сърцето

Ядките на ореха носят ползи за здравето на сърцето. Оказва се, че това се получава, тъй като те въздействат добре и върху работата на червата. Изследването, посветено на тези свойства на орехите е дело на американски учени. Резултатите са представени през март тази година на срещата на Американското дружество по биохимия и молекулярна биология.
 
В гореспоменато изследване се анализират данните от 42 човека. При всички тях е имало риск от появата на сърдечно-съдови заболявания. За целта на проучването те се тестват разделени на три групи. Оказва се, че тези, които консумират орехи, имат по-високи нива на аминокиселината L-хомоаргинин в червата си. Хората с по-ниски нива на хомоаргинин са изложени на по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания. Затова учените смятат, че така може да се влияе положително върху здравето на сърцето.
 
Много фактори оказват влияние върху здравословното състояние на сърдечно-съдовата система. Един от тях е начинът на хранене. Ако в храните от дневното меню присъстват повече мазнини и холестерол, то хората са по-склонни да имат проблеми по отношение на сърцето и кръвоносната система. За да се намали риска се препоръчват диети с по-ниско съдържание на мазнини, захар и сол. Желателно е да се консумират повече ядки, риба, плодове и зеленчуци.
 
В числото на полезните ядки влизат и орехите. Те са богат източник на омега-3 мастни киселини, по-специално те съдържат алфа-линоленова киселина. Полезни са за подобряване на сърдечно-съдовото здраве. Според учените те могат да доведат до подобрения при възпаление, регулират холестерола, понижават кръвното налягане и намаляват риска от метаболитен синдром и сърдечно-съдови заболявания.
 
Разбира се, количеството трябва да е по-голямо от няколко ореха на ден, например проучванията са свързани с консумацията на чаша орехи. Можете да включите ядките по различни начини в дневното си меню, като ги консумирате сурови, печени или част от ястие или десерт.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Как орехите помагат на сърцето - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!