Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борис Бекер шокира с признания за затвора

Многократният шампион от Големия шлем Борис Бекер говори за престоя си в затвора, как е загубил богатството си и какво е научил от всичките си скорошни преживявания. 

„Днес съм по-добре след престоя си в затвора“, казва Борис Бекер. 231-те дни, в които е бил в затвора в Хънтъркомб (Оксфордшър), го белязват завинаги. 

Той разказа подробно в интервю, наскоро публикувано от аржентинския всекидневник La Nación, как е загубил богатството си, като в крайна сметка е бил осъден на две години и половина затвор от Кралския съд на Саутуорк за укриване на активите си, обявил е фалит и не е платил дълговете си.

Той беше освободен на 15 декември 2022 г., след което беше депортиран в родната си страна и няма да може да се върне в Обединеното кралство, докато не изтече първоначалният му период на задържане. Носителят на 6 трофея от Големия шлем живее днес в много различна реалност от славните времена на своята кариера.

"Когато спечелих Уимбълдън на 17, това беше шок за всички, включително и за мен. Никой не е подготвен за това, така че мисля, че настоящата ми ситуация е отражение на този етап", каза Борис Бекер „След пенсиониране много спортисти продължават със същия начин на живот, имат същите приятели, както когато са били активни, а това струва много. Доходите не са това, което са били, така че в крайна сметка започват проблемите“, обясни Бекер.

„Разбрах твърде късно. Може би имах грешните хора около себе си, може би бях пленен от успеха и не исках да разбера. Не губите всичко за една нощ, в моя случай това беше дълъг процес от 20 години. Платих висока цена и се озовах в затвора. Беше трудно. Животът там е много тежък, всеки ден трябва да търсиш начин да оцелееш.Това ме научи на нещо, което може би вече знаех, но не бях прилагал в живота. Въпреки това се примирих с тази част от съществуването си, приемам случилото се и се надявам да съм научил нещо”, обясни германският шампион.
„Затворът те прави смирен“, казва Борис Бекер. "Когато загубиш всичко, седиш в малка килия и все още не усещаш какво е унижение, значи си загубен“, добавя още той.

Задържането го принудило да промени други неща в живота си, в навиците си. „Сега се чувствам много добре, здрав, смятам, че животът зад решетките ме превърна в по-отговорен човек.Там ядях по-малко, не пиех алкохол, не пушех, спортувах във фитнеса, колкото можех по-често“, разкри той пред същия източник.

„Възнамерявам да запазя този начин на живот възможно най-дълго“, добави германецът.

"Върнах се в тениса, в телевизията, поканиха ме отново да бъда част от отбора за Купа Дейвис. Говоря с много млади играчи, но все още не съм решил кой път да поема. Благодарен съм за възможностите, които ми се дават.", добави още Борис Бекер.

От днес феновете на тениса могат да гледат на Apple TV+ документалния филм "Boom! Бум! Светът срещу Борис Бекер".

25 милиона долара е общият брутен доход от тенис на Бекер през цялата му кариера, той се оттегли от тениса през 1999 г. Неговият живот, белязан от слава и после скандал, разруха и накрая затвор, вдъхновява американеца Алекс Гибни, режисьор на документалния филм „Лъжецът Армстронг“.

Документалният филм за Бекер е разделен на две части, дълги над три часа и половина, озаглавени "Триумф" и "Бедствие".

Режисьорът разпитва Бекер между 2019 г. и април 2022 г., няколко дни преди присъдата, която ще го изпрати в затвора, като тези интервюта са в основата на филма.

Германецът не е единственият, който се появява в този документален филм. В него участва и бившата му съпруга Барбара Фелтус, настоящата му партньорка партньор Лилиан де Карвальо Монтейро, легендарният му мениджър Йон Цириак, Бьорн Борг, Матс Виландер, Джон Макенроу, Брад Гилбърт, Майкъл Стич, Новак Джокович и Ник Болетиери. Филмът е посветен и на известния американски треньор Болетиери, който почина на 5 декември на 91 години.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борис Бекер шокира с признания за затвора - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!