Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Директорът на оръжейния гигант Raytheon загина в самолетна катастрофа


Снимка: Daily Mail

Джеф Лъмпкин, 64 г., директор в един от основните доставчици на оръжие на американската армия – корпорацията Raytheon, а от година и на украинската армия, и съпругата му Пати Лъмпкин, 68, загинаха в самолетна катастрофа. Raytheon произвежда боеприпаси за HIMRAS, ракети Tomahawk, системи за противовъздушна отбрана Patriot и Stinger.

Едномоторният самолет се е разбил в Мексиканския залив малко след излитане от летище „Венеция“ в сряда вечерта на връщане към Сейнт Питърсбърг, Флорида. Семейство Лъмпкин са били придружени от друга двойка на борда на самолета и са се връщали от вечеря с приятели. Рик Бийвър, на 60 години, и съпругата му Бете, на 57 години, от Нобълсвил, Индиана, също са загинали при падането на самолета.

Спасителни екипи са пристигнали на мястото малко след 21:30 ч. след няколко обаждания от свидетели, които са видели катастрофата, съобщи Daily Mail.

Телата на Джеф и Рик са извадени в сряда вечерта, съобщи пожарната служба на „Венеция“. Телата на Пати и Бете са открити в четвъртък сутринта.

Пред репортер на WTHR директорът на летището съобщи, че самолетът не е преминал през обслужване на летището, нито е получил гориво, докато е бил там.

Разследващите са възстановили видео от кея, както и запис от камерите близо до летището.

Националният съвет по безопасност на транспорта разследва какво може да е причинило падането на самолета.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Директорът на оръжейния гигант Raytheon загина в самолетна катастрофа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!