Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин към американския посланик: Подкрепата ви за т.нар. цветни революции доведе до днешната криза


Путин се обърна към новия посланик на САЩ в Русия Лин Трейси на церемония в Кремъл.

Путин каза на новия американски посланик Лин Трейси, че подкрепата на САЩ за т.нар. цветна революция в Украйна през 2014 г. е довела до настоящата ситуация, в която Русия и Украйна са в конфликт, предаде Ройтерс.

Putin berates US and EU envoys, top official says US aid fuelling Ukraine war's 'hot phase' | Reuters

17 посланици, сред които и американският, връчиха дипломатическите си акредитивни писма на Путин.

По време на церемонията руският президент се обърна към американския посланик и заяви: „Уважаема госпожо посланик, знам, че може да не сте съгласни, но не мога да не кажа, че използването от страна на Съединените щати… на такива инструменти като подкрепа за т.нар. „цветни революции“, подкрепа в това отношение за преврата в Киев през 2014 г. в крайна сметка доведе до днешната украинска криза“, каза Путин.

Той изтъкна, че отношенията между двете държави са в „дълбока криза“, която се „основава на фундаментално различни подходи към формирането на съвременния световен ред“.

Путин се обърна и към новия посланик на ЕС Роланд Галараг, който зае поста си в Москва през септември, като му каза, че „Европейският съюз е инициирал геополитическа конфронтация с Русия“.

Руският президент също така призова Дания да подкрепи предложението на Русия за създаване на независима международна комисия за разследване на взривовете, които повредиха тръбопроводите „Северен поток“, доставящи газ от Русия за Германия.

Във встъпителните си думи Путин подчерта, че Русия е отворена за конструктивно партньорство с всяка страна и няма да се изолира въпреки сложната ситуация в света.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин към американския посланик: Подкрепата ви за т.нар. цветни революции доведе до днешната криза

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!