Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Без великденски добавки за пенсионерите тази година

Пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април. От Националния осигурителен институт съобщиха , че от 7-и до 20-и април хората в третата възраст ще получат традиционните месечни суми, но не и станалите вече традиционни допълнителни пари, които взимат за празника от години. Служебното правителство няма коментар по темата. 

В редовния график - от 7 до 20 април, ще се изплатят и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за около 300 000 души.

Кабинетът на премиера Гълъб Донев е първият от дълги години, който няма да дава великденски добавки за пенсионерите.

През март НОИ изплати дължимите суми на над 5300 души с възстановени и с удължен срок на плащане пенсии за инвалидност, наследствени пенсии и/или добавки за чужда помощ по експертни решения с изтекъл срок и със забава в медицинската експертиза за преосвидетелстване на лицата, съобщават още от НОИ.

Възрастните хора от врачанското село Баница пресметнаха, че 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана миналата година, стига за две кори яйца, два козунака и четвърт килограм агнешко, съобщи NOVA. По думите им могат да минат и без месо, но яйцата и козунакът са задължителни. Прогнозират, че ще се лишат от нещо, защото пенсиите не стигат за сметки, храна и лекарства. Те смятат, че парите за надбавките са отишли за изборите. Предполагат, че допълнителни средства ще има чак за Коледа.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Без великденски добавки за пенсионерите тази година - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!