Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Потвърдено: Изборите рязко намалиха престъпността в страната... била заета с организиране на изборите?

След осъществяване на изборните поръчки престъпността се очаква необезпокоявана да се върне най-малко на предизборните нива

Престъпната активност рязко се понижи заради проведените в неделя избори и подготовката за тях в предните два дни. Проверка на Lupa.bg в сводката на МВР показва, че почти няма сериозни престъпления. 

През последните дни ченгетата са се занимавали предимно със залавянето на малко количества канабис, побоища и няколко нетрезви и дрогирани шофьори. 

Интересното е, че покрай изборите дори са намалели и катастрофите. 

Припомняме, че през последните години само в няколко града забраниха продажбата на алкохол в деня на вота.

Пловдив, Шумен, Перник, Радомир, Момчилград, Крумовград и Кирково бяха единствените градове, в които пиячката беше спряна по магазините. 

Прокуратурата води общо 140 разследвания за изборни нарушения, свързани с парламентарния вот за 49-о Народно събрание. Това съобщиха от пресццентъра на държавното обвинение. Според обвинителите тези цифри са в нормите и може да се каже, че резултатите са честни . 

Вътрешният министър Иван Демерджиев също изрази позиция по-рано днес, че гласуването е минало спокойно и без сериозни нарушения. 

Николай Марков: Вярната класация от фалшивите избори:

"Успяхме да се справим със задачата да осигурим сигурност на избирателите, да дадем възможност на гражданите да упражнят правото си на вот. Без сериозни инциденти премина изборният ден. Потенциални проблеми посочихме още преди това и те се реализираха. Стана ясно, че с връщането на хартиената бюлетина се увеличиха опитите да се манипулира вотът – станахме свидетели на това. Изпълнихме обещанието си да противодействаме успешно. Производствата по тези избори са 2 пъти повече спрямо предходните. Не позволихме тези практики да повлияят съществено на резултатите", коментира Демерджиев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Потвърдено в Lupa.bg: Изборите рязко намалиха престъпността в страната - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!