Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ръководителят на „Вагнер“ обяви превземането на Бахмут


Бойци от ЧВК "Вагнер" в Бахмут, снимка: Телеграм

Ръководителят на „Вагнер“ Евгений Пригожин обяви победа в битката за Бахмут, като публикува видео, заснето пред административната сграда на града в неделя вечерта.

„Издигнахме руското знаме с надпис „Вечна памет на Владлен Татарски“ и знамето на ЧВК „Вагнер“ на върха на градската администрация на Бахмут, каза Пригожин във видео, публикувано в Телеграм.

Известният руски военен блогър Владлен Татарски беше убит при взрив на самоделно взривно устройство в кафене в Санкт Петербург в неделя следобед. Бомбата е била скрита в статуетка, която журналистът е получил минути преди взрива.

„Юридически погледнато, Бахмут е взет. Врагът е концентриран в западните окръзи“, добави ръководителят на „Вагнер“.

Битката за Бахмут се очертава като едно от най-интензивните и кървави сражения на въоръжения конфликт в Украйна, като и двете страни понасят значителни жертви. Западни представители твърдят, че градът няма стратегическа военна стойност, но украинският президент Владимир Зеленски обеща да го защитава възможно най-дълго, след като обяви града за крепост.

Опитите на Киев да удържи Бахмут, независимо от загубите, „почти унищожиха украинската армия“, заяви Пригожин по-рано тази седмица. Въпреки това бойците на „Вагнер“, които поведоха атаката за превземането на града, също понесоха сериозни загуби, призна Пригожин.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ръководителят на „Вагнер“ обяви превземането на Бахмут - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!