Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски журналисти със забрана да споменават, че стрелецът в училище е транссексуален


Стоп кадър от атаката в училище в Нешвил, източник: Twitter

Американската телевизия CBS News е инструктирала журналистите си да „избягват каквото и да е споменаване“ на факта, че стрелецът в християнското училище в Нешвил е транссексуален. Това разкрива изтеклo вътрешно писмо, получено от New York Post.

„Ръководителите на CBS забраняват думата „трансджендър“ в репортажите за стрелеца от Нешвил: „Това не е журналистика““. С такова заглавие излезе New York Post. Висшите ръководители на CBS News забраниха на служителите да използват думата „трансджендър“, когато съобщават за стрелеца от Нешвил въпреки факта, че полицията каза, че Одри Хейл е точно това и го цитира като ключов момент в случая, съобщи медията.

„Половата идентичност на стрелеца не е потвърдена от CBS News“, настояват ръководителите на мрежата в писмото, получено от The Post. – „Трябва да избягваме каквото и да е споменаване, тъй като няма отношение към престъплението. Ако това се промени, ние можем и ще го преразгледаме.”

В понеделник в деня на атаката беше известно, че стрелецът е транссексуален, както беше обявено публично от полицията.

Почти всички медии направиха всичко възможно, за да избегнат споменаването, че този масов стрелец е транссексуален и престъплението е насочено към християни.

Ройтерс, например, излезе със заглавие: „Бивш ученик на християнско училище уби 3 деца, 3 служители при стрелба в Нешвил“.

Други издания се фокусираха върху „страха“, който трансджендърите трябва да изпитват, след като един от тях уби християнски деца.

Докато CBS News направиха грешката да издадат писмено заповедта  журналистите им да не идентифицират стрелеца като транссексуален, повечето други медии вероятно дори не трябваше да казват на своите репортери да избягват темата, тъй като самите репортери бяха повече от щастливи да се цензурират сами, коментира Liberation Information.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Американски журналисти със забрана да споменават, че стрелецът в училище е транссексуален

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!