Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бебето-чудо, намерено след 5 дни под отломките в Хатай, е отново с майка си


Деря Яник, социален министър на Турция, предаде бебето на майка му в болницата в Адана. Снимка: Twitter/@deryayanikashb

Ветин Бегдаш, известна като „бебето-чудо“ и наречена Гизем от медицинските сестри, бе спасена след 128 часа, прекарани под руините в Хатай. Тя се събра отново с майка си след 54-дневна раздяла.

Ясемин Бегдаш, майката на бебето също оцелява, но баща й и двамата й братя загиват при земетресението.

След спасяването откарват бебето-чудо в градската болница в Адана. То няма никакви здравословни проблеми въпреки преживяното нещастие и дългото време под руините – 5 денонощия. Гизем по-късно е докарана в Анкара с президентския самолет и е настанен в градската болница в Етлик.

Министерството на семейството и социалните грижи прави оценка на докладите, постъпили в рамките на издирването на непридружени деца. То успява да се свърже със семейството му и установява, че ДНК пробата, взета от семейството и тази от бебето са съвместими.

Предприемат се бързи действия, за да може бебето да бъде отново със семейството си възможно най-скоро. Затова и министър Деря Яник го откарва с частен самолет от Анкара до Адана и успешно да го предава на майка му Ясемин Бегдаш, която се лекува в градската болница в Адана.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бебето-чудо, намерено след 5 дни под отломките в Хатай, е отново с майка си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!