Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Кралица" Сава литна в Лондон с правителствения самолет

Шефът на Национален фонд „Култура“ ще бъде представител на държавата в изборна комисия в Англия

Шефът на фонд "Култура" за проекта с драг кралиците: В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме!

Шефът на фонд "Култура" се подвизава като "Кралицата" в сайт за екстремен гей секс

Шефът на Национален фонд „Култура“ (НФК) Сава Драгунчев се похвали в сряда в ранния следобед, че отлита за Лондон и се снима на ВИП терминала на летище София пред правителствения Еърбъс. 

Малко преди това гръмна пикантната новина, че Драгунчев се подвизава с профил "Кралицата" в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс. Разкритието направи журналистът и фотограф Виктор Димчев.

Според запознати причина за неговото пътуване е участието му като член на секционна избирателна комисия във Великобритания. Така назначеният от бившия министър на културата Атанас Атанасов, известен като Просто Наско, ще участва в провеждането на изборите на Острова в секцията в Престън.

Според изборния кодекс и решенията на ЦИК политическите сили изпращат свои представители за съставите на СИК, зад граница, като посочват и резервни членове, а ако останат незаети позиции, външното ни министерство следва да направи предложения за членове и на базата на желаещи наши сънародници във съответните държави.

По един представител на държавата задължително трябва да има във всяка СИК зад граница, за което се командироват държавни служители и от България, там където мисиите ни не могат да покрият всички секции. В случая, актьорът Сава Драгунчев, е изпратен във Великобритания като държавен служител и ще представлява държавата, а не партия.

В случая някогашният студент на Стефан Данаилов е изпратен именно в Англия, защото владее отлично английски, англицист е и специалист по британския театър и освен че е завършил актьорско майсторство, е и специалист по международни отношения.

Драгунчев има бакалавърска степен по „Икономика“ и магистърски степени по „Английска филология“, „Международни политически отношения и сигурност“ и „Макроикономика“ в Софийския университет.

Специализирал е в Кралския Шекспиров театър в Стратфорд на Ейвън, в Шекспировия театър "Глобус" в Лондон, в Ориел колидж в Оксфорд. Член е на Британската Шекспирова асоциация от 2011 г., председател на Съюза на говорещите английски език в България от 2013 г. и актьор от трупата на Народния театър "Иван Вазов" от 2009 г.

Името на Сава Драгунчев се прочу в последните дни с одобрението от страна на Фонд „Култура“, чиито шеф е той, да финансира с 93 хиляди лева трансшоу.

По-рано Драгунчев коментира, че годината е 2023 и България е в Европа.

„Има дадености, с които трябва да се съобразяваме. Има дадености, които са свързани с поощряването на разнообразни творци“, заяви Драгунчев по повод изключително пошлото трансшоу и финансирането.

През последните дни пък стана ясно, че самите участници в трансшоуто, наричащи себе си „драг кралици“, са фенове на ПП и публично заявяват подкрепата си за партията, назначила Драгунчев на поста.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

След като стана ясно, че Драгунчев лети за Лондон, за да следи изборния процес на нашите сънародници, в социалните мрежи се появиха подмятания, че покрай служебните си задължения "Кралицата" ще осъществи културен обмен в британските гей барове.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Кралица" Сава литна в Лондон с правителствения самолет - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!