Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разбрахте ли кой дърпа конците и защо Си Цзин Пин си тръгна разсърден един ден по-рано

Бай Добри Божилов

Разбрахте ли кой дърпа конците и защо Си Цзин Пин си тръгна разсърден един ден по-рано. Дърпа ги Путин, защото 7000 ракети са единствената преграда пред това САЩ да размажат Китай. И Си е чул неудобното, че ще има ракети в Беларус. Не е навит, ама ако не иска да го бият, ще слушка Императора Путин.

Апропо, един читател ми припомни, че Западът е играл същата игра преди 130 години. Тогава Китай успява да излезе на търговски излишък дори с Великобритания. Въпреки цялата и индустриална мощ, с подправки, коприна и порцелан, излиза на плюс. Нещо като сега - превзеха света икономически.

И тогава британците палят Опиумните войни, за да си върнат парите. Т.е. изгубеното на икономическия фронт го връщат с война.

Сега е същото.

А Китай е пълна скръб във войната. Не само че сега има едва 4000 танка - малко повече от българската армия на Бай Тошо. Ами и вижте историята. През Корейската война, Китай губи по 100 човека на всеки канадец, срещу които воюва. Но има и още един срам. Виетнамската война не приключва със САЩ. Има Китайско-Виетнамска война после. И Виетнам печели....

Китай е всичко друго, но не и военна сила. И САЩ в момента опитват да прекарат въпроса на бойното поле. Където биха го разнебитили.

Но Русия не дава...

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!