Следвайте "Буднаера" в Телеграм

93 000 лв. е платил държавен фонд „Култура“ за ЛГБТ шоу в гей бар

Плакат за ЛГБТ шоуто, на който пише, че "проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура". Източник: Фейсбук

Над 93 248.04 лв. от Национален фонд „Култура“ е получил организаторът на подкрепено от държавната институция „драг куин“ шоу тази неделя в ЛГБТ бар в София. Това показа справка на „Труд“ в годишния отчет на фонда за 2022 г.

„Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“, пише на плакатите на събитието, провело се в неделния следобед.

Ръководният орган на Национален фонд „Култура“ е Управителен съвет, чийто председател е Министърът на културата. Членове на УС са утвърдени дейци на културата, представители на творчески съюзи и по един представител на Национално сдружение на общините, на Министерството на културата и Министерството на финансите, пише на сайта на държавния фонд.

В обявата за събитието, финансирано от фонд „Култура“, е записано: „За да сбъднем и най-смелите ви фантазии и желания сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, докато някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специални награди. Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!“

Фирмата зад заведението The Steps – „Сингъл Степ“ ЕООД, е получила от фонда миналата година общо 93 248.04 лв., от които 77 046.66 лв. по програмата „за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Собственикът и управител на фирмата Иван Димов Димов е и основател и председател на Управителния съвет ЛГБТИ фондацията „Сингъл степ“, двете са на един и същи адрес – ул. „Братя Миладинови“ 12.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 93 000 лв. е платил държавен фонд „Култура“ за ЛГБТ шоу в гей бар

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!