Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: САЩ се превърна в „бананова република“


Доналд Тръмп, снимка: CNN/Getty

САЩ деградираха до нивото на „бананова република“ при сегашната американска администрация. „Банановата република – ето в какво се превърнахме“, каза Тръмп по време на предизборен митинг пред симпатизантите си.

„Нашата страна, ние няма да търпи това“, подчерта бившият американски президент, който се кандидатира отново за изборите догодина. Той изтъкна проблемите на страната при защитата на нейните граници, системата за гласуване и превръщането на правоприлагащите органи в политически оръжия, като добави, че ако спечели президентските избори в САЩ догодина, „престъпниците, които вредят на съдебната система, ще бъдат победени и засрамени“. „Ако не спечелим избори през 2024 г., страната ни е обречена“, каза той.

Тръм отправи остра критика към администрацията на Байдън и заради продължаващата война в Украйна, която, по думите му, той може да спре за по-малко от 24 часа.

Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин обсъдиха световния ред през следващия век по време на държавното посещение на китайския лидер в Москва, заяви Тръмп. „Видяхте президента Си, умен, и президента Путин, умни, много умни хора, да стоят и да обсъждат световния ред за следващите сто години“, каза Тръмп. Според него Русия и Китай вече са единни.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тръмп: САЩ се превърна в „бананова република“ - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!