Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френските пожарникари преминаха на страната на протестиращите (ВИДЕО)

Източник: Twitter

Докато пожари бушуваха в Париж и други френски градове по време на масовите протести срещу Макрон в страната, дошлите да потушават пламъците пожарникари направиха изненадващ ход и подкрепиха протестиращите.

Десeтки видео клипове бяха публикувани в социалните мрежи, показващи момента, в който пожарникарите минават на страната на протестиращите, които скандират: „Всички обичат пожарникарите“. През изминалото денонощие над 1 милион души излязоха на улиците във Франция. Полицията използва сила срещу демонстрантите, включително водни оръдия и сълзотворен гас.

Масовите протести бяха предизвикани от плановете на правителството на Макрон да въведе непопулярна пенсионна реформа, която увеличава пенсионната възраст от 62 на 64 години. Неговото правителство използва специални конституционни правомощия, за да прокара законодателството през парламента без гласуване.

Това доведе до внасянето на вот на недоверие към правителството на Макрон от опозиционни фигури, който то оцеля на косъм по-рано тази седмица. Втори вот на недоверие също беше предложен тази седмица от Марин льо Пен, лидер на дясната Национална партия, въпреки че и той беше неуспешен.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Френските пожарникари преминаха на страната на протестиращите (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!