Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПОТРЕСАВАЩО: Погребален агент мори безпомощни пенсионери в старчески дом

Пореден случай на издевателство върху възрастни хора, настанени от близките си в домове, потресе страната. Този път става въпрос за старческа институция в София, чийто управител системно е заключвал обитателите без достъп до санитарните помещения и без храна. 

Жена твърди, че майка ѝ е държана заключена, a грубите нарушения по отношение на близката си установила 3 дни, след като я настанила във въпросния дом и изненадващо решила да я посети.

Казва, че заварила само един пазач, който просел цигари пред социалното заведение. Нямало други служители.

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, каза Емилияна Стойнева като допълни, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ – дори не е била преобличана.

Собственикът на Дома за възрастни хора подчерта, че възрастната жена е в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие.

Любопитната подробност е, че въпросният на име Димитър Алексиев е не само шеф на старческата институция, но и управляващ траурна агенция, разкри справка на Lupa.bg. Подобни скандални случаи гърмяха през последните години и от провинцията - отново с връзка между менажирането едновременно на домове за възрастни хора и на погребални агенции.


Eто го въпросния пред камерата на Нова с прилежно сложена маска на лицето. По-долу е снимката от фейсбук страницата му, гордо вееща двете "институции" под шапката на едно лице. 



ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ОТВРАТ: Погребален агент мори безпомощни пенсионери в старчески дом - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!