Следвайте "Буднаера" в Телеграм

XXI ВЕК: Кражбите на ГЕРБ от магистралите лъсват срещу скенер за $100 000, МРРБ ще го купи ли?

Кражбите на ГЕРБ и придворните строителни босове от магистралите, които се предполага, че са в рамките на милиарди, могат да бъдат установени за броени дни с помощта на специален скенер, който струва смешните в случая 100 000 долара.

Това разкри журналистът Петър Миланов с пост във фейсбук, публикуваме го без редакторска намеса:

На вниманието на АПИ и МРРБ: Това е специален автомобил със скенер за проверка на състоянието на слоевете на пътната настилка.

Движи се със скорост до 120 км/ч., сканира на дълбочина 90-100 см. събира данни на всеки 30 см. Може да обследва платно с ширина 6 метра. Тежи 50 кг., натрупва за един ден до 900 GB данни, което за една работна смяна означава около 100 км платно.

Цената му е около 100 000 долара – заедно с оборудването, хардуера, софтуера, включва и стойността на автомобила.

Можем само да предполагаме – защо държавните контролни органи у нас все още не разполагат с такъв скенер?!…

Петър Миланов е водач на листата на „Продължаваме Промяната“ за град Видин с номер 101. Завършил е магистратура по „История и философия“ в Университета във Воронеж, Русия. Има следдипломни специализации по “Археология” и “Журналистика”. Владее английски и руски език.

Петър Миланов има над двадесетгодишен опит като журналист – репортер, редактор, кореспондент в няколко различни медии, включително: БНР, БНТ, Агенция „София прес“, вестник „Демокрация“ и други. Бил е директор на пресцентъра на СДС в началото на деветдесетте години на 20. век.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: XXI ВЕК: Кражбите на ГЕРБ от магистралите лъсват срещу скенер за $100 000, МРРБ ще го купи ли? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!