Фейсбук скочи на Лена Бориславова: Момиче, вземи се лекувай! Закопахте държавата!

За 2 години шарлатания са унищожени над 100 хил глави крави и над 150 хил глави овце и кози по данни на НСИ

Пост на Лена Бориславова предизвика гнева във Фейсбук.

В текста си бившата началничка на кабинета на Кирил Петков обяснява, че "високите цени на храните не се дължат на бюджета на Асен Василев, с който баба вече може да си купи вместо 2 кисели млека – 3 и да й останат пари и за други храни"

"Момиче, вземи се лекувай! Не знам баба ти колко мляко може да си купи, но останалите пенсионери не могат да си купят и половин кофичка кисело мляко, благодарение на икономическата ви политика! Нещастни некадърници!, отговаря й Veska Vardareva

А Dragomir Dimitrov ѝ обяснява "Льоначка, киселото мляко скочи със 150%, пенсиите се вдигнаха двойно само за онези, които не са работили нищо(социални и инвалидни). При останалите се увеличиха с максимум 50%.
Млечните продукти се увеличиха заради цените на фуражите, торовете, тока, горивата и работната ръка. Последното отново е заради бюджета.
Фуражите се увеличиха двойно, а торовете скочиха с 300-400%.
При тройно завишени разходи за земеделците, вие пуснахте некачествена и отровна украинска продукция, неотговаряща на европейските стандарти и изисквания за третиране с прескъпите за нас препарати, без акцизи, без мито и т.н.
Това намали цената на нашенската продукция. Да ти нарисувам ли, моме, една графика?
Българското зърно, произведено прескъпо, залежава по складовете, понеже себестойността му не отговаря на пазара, който вие създадохте.
Вие нямате представа какво правите, но правихте едни глупости (видяхме и други глупости) с идеята, че сте много велики и всичко ви е ясно. И закопахте държавата".

Pani Panev предлага на Лена: "Купи една крава на баба си за да яде повече кисело мляко. Вместо сабалям рано да качиш стълби в квартири на Airbnb ще доиш ,чистиш и храниш кравата за да има баба мляко . Не се притеснявай, че субсидията е ниска и фуража със 100% инфлация ,а изкупната цена на млякото е 0.85ст - ти ще правиш за баба и дядо кисело мляко !
П.п За 2г шарлатания са унищожени над 100 хил глави крави и над 150 хил глави овце и кози по данни на НСИ / публични са/ !"

Miroslav Gamishev е още по-гневен: "Глупости Лена, дупката в бюджета е вече 1 милиард. Това никога не е било. Ами до края на годината, колко? 12?"

Ето поста на Лена, който предизвика гнева във Фейсбук

Не, високите цени на храните не се дължат на бюджета на Асен Василев, с който баба вече може да си купи вместо 2 кисели млека – 3 и да й останат пари и за други храни.
Дължат се на общи за цяла Европа външни фактори, на натискания с години малък и среден бизнес, неработещи ни регулатори и съсипаната българска продукция. Благодаря, ГЕРБ
В Обединението на #ПродължавамеПромяната – #ДемократичнаБългария имаме ясна програма как да намалим цените на храните в 2 стъпки:
1. Ще прекратим мандата на родните на ГЕРБ и депутата Ненков в КЗК и вместо тях ще изберем независми професионалисти, които ефективно да преследват всички спекуланти, картели и монополисти.
ГЕРБ да се грижат за справедливите цени е като да сложиш вълк да пази стадото. 
#ИмаКак обединени да променим това и да имаме компетентен регулатор, който си върши работата, а не бездейства.
2. Фокус върху българското производство за повече български пресни и здравословни храни на достъпни цени.
Преди години България е била важен износител на хранителни продукти, а сега внася 50% от доматите, 70% от месото, 45% от яйцата и 30% от млякото. Внася ги на по-високи цени с оскъпяване до 15% с добавените транспортни разходи и разходи за съхранение.
През последните десетилетия управляващите в България изоставиха българските производители; задушиха развитието им с лобистки и необмислени политики, корупция и източване на еврофондове за земеделие.
#ИмаКак да бъде различно!
Ще пренасочим европейските средства към малките и средни ферми - с нулева толерантност към корупцията и приятелските кръгове на властта.
Ще има повече местни производители на мляко, месо, плодове и зеленчуци, оттам по-добра ценова конкуренция помежду им и по-ниски разходи за транспорт и съхранение.
За повече подробности следете сайта на обединението ни www.ppdp.bg, където скоро ще бъде качена подробната ни политическа програма.

А отдолу Ismet Tospakoff веднага е регирал: Татко Петко така ли ти каза.Международното положение е виновно за 20те% инфлация в БГ.Вземи попрочети малко статистика,ама не от Гугъл.

Angel Nikolov се опитва да погледне исторически на темата: "Лена , през 1935 г. по време на доклад Сталин изрича фразата "Кадры решают все !" и комунистите отделяха изклчително много време , сили и средства за подготовка но своите кадри . Заемайки се с колосално амбициозни задачи , вие вече трябва да имате имената на хората , които ще дестилират КЗК , МВР , Прокуратура , съд , общински администрации , медии и т. н . и ще подменят напълно изгнилия личен състав на тези субекти . Готови ли сте за това !?!?! Аз от половин година не мога да намеря един човек от ПП с който да проведа полезен разговор . Най - често получаваният отговор е "нямаме достатъчно кадри , много сме заети" . Как ще се случат нещата , за които говориш , след като нямате кадри да проведете един разговор с гласоподавател ?????"

И получава покана от Лена Бирославова: Angel Nikolov, заповядайте тази сряда от 18:30 на ул. Иван Асен 32а в нашия офис за открит разговор с кандидатите ни за народни представители. 

Emil Velikov дава своята оценка така:  Минахте Герб по наглост за много кратко време. Представям си 12г да бяхте на власт…..

Мнаго гневна е Рени Любенова: Говорите неща, които не само, че са откровени лъжи, ами са и арогантни лъжи. Не знам Вашата баба в кои магазини пазарува, но моите родители ( които са на възрастта на вашите баби и дядовци) не могат да смогнат да посрещнат разходите си, ако не им помогна финансово. Имате ли представа колко много хора не могат да помогнат на родителите си, защото самите те бедстват? Добре е да се смирите малко и да престанете със смешните опорки, защото всички ние сме живели през 2020 г. и живеем в 2023г. Непрекъснатото сравняване с ГЕРБ не прави ПП по-добри от тях, напротив, вижда се, че освен с лозунги не разполагате с никаква смислена програма. Да пренасочите пари от европейски програми към животновъдството и растениевъдството е невъзможно, защото има директиви, които регламентират финансирането с европейски средства. Да не говорим, че заради вас вече 2 години няма постъпила нито една стотинка от фондовете. Само празни приказки, чието място е на пазара!"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Фейсбук скочи на Лена Бориславова: Момиче, вземи се лекувай! Закопахте държавата!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!