Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Първата дама на Франция загуби дело за клевета, че е трансджендър


Еманюел и Бриджит Макрон, снимка: CNN

Брижит Макрон, първата дама на Франция, подаде жалба миналата година срещу две жени, които качиха видеоклип в YouTube, озаглавен „Брижит Макрон е мъж“. Във видеото се твърди, че Бриджит е претърпяла смяна на пола на 18 години.

В сряда френският вестник Le Point съобщи, че жалбата на Брижит срещу двете жени е била „анулирана“ от парижки съдия.

В решението си, цитирано от AFP, съдът обяви за нищожна жалбата от Бриджит Макрон за нахлуване в правото на неприкосновеност на личния живот и имиджовите права, като се има предвид, че фактите, които тя осъжда, е трябвало да бъдат квалифицирани за публична клевета.

Брижит Макрон, брат й и трите деца на първата дама заведоха дело срещу две жени на 15 февруари 2022 г., като едната се представяше като „медиум“, а другата като „независим журналист“.

Те поискаха от съда да осъди тези две жени да им платят обезщетение за това, че са излъчили в YouTube канала на „медията“, на 10 декември 2021 г., „напълно ексцентрична теза“, според която Брижит Макрон, родена Троньо, никога не би съществувала, но че брат му би приел тази самоличност след смяна на пола.

„Трудно е да си представим, че първата дама на Франция, придружена от най-добрите адвокати, е допуснала грешка, като е квалифицирала жалбата си като клевета, а не като нахлуване в личния живот. Освен ако тя не се опита да прекрати случая възможно най-скоро и да не продължи по-нататък“, написа френската медия Le Média 442.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Първата дама на Франция загуби дело за клевета, че е трансджендър

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!