Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ама що пак ние ще плащаме компенсациите? Когато всички купуваха газ наш Киро продаваше на безценица, а после пазаруваше скъпо

Daniel Bojilov

Мин. съвет обсъждали компенсации от 100 млн. за Булгаргаз и маса частни фирми, които заради Кирето нагнетили прескъп газ в Чирен и сега били вързали пари, но не можели да го продадат. Та айде едни 100 млн. от нашите данъци да им дадем и да им поемем натресения от Шарлатаните риск, че хората да поспечелели нещо. Алоу, ама нали нещо пазарна икономика бе, където риска си е за търговеца, а не за данъкоплатците?

Само да припомня, че когато всички страни в ЕС купуваха газ да си пълнят хранилищата наш Киро продаваше на безценица, а после пазаруваше скъпо.

Отделно да припомня и това, че газът в Чирен не е на държавата. Този газ се нагнетява и съхранява там от газови търговци, които са предимно частни лица. По традиция купуват евтино лятото, а после продават на държавния доставчик, но на по-високи цени зимата. Ама тоя път схемата на станала. Та затова ще компенсираме ние.

Ама що пак ние ще плащаме компенсациите? Е там Янев, Кирето и Василев да компенсират от личните си средства вредите, които са причинили с неадекватните си решения!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!