Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сенатът изиска от администрацията на Байдън да разсекрети информацията за произхода на Ковид


Лабораторията в Ухан, където Националният институт по заразни болести на САЩ е финансирал изследване на коронавируси преди пандемията

Сенатът на САЩ гласува единодушно да изиска от директора на националното разузнаване Аврил Хейнс да разсекрети информацията за произхода на Ковид.

Законопроектът, който беше приет без възражения, може да окаже натиск върху администрацията на Байдън да разсекрети информацията доброволно.

Този ход идва, след като Wall Street Journal съобщи, че офисът на Хейнс е предоставил секретна разузнавателна информация на Белия дом и ключови членове на Конгреса, че Ковид най-вероятно е дошъл в резултат на изтичане от лабораторията в Ухан.

„В продължение на почти три години всеки, който питаше дали Ковид-19 е възникнал след изтичане на вируса от лаборатория, беше заглушен и заклеймен като теоретик на конспирацията“, коментира сенаторът от Мисури Джош Хоули, който е и вносител на законопроекта, пред Fox News. „Сега тези благоразумни скептици са оправдани. Администрацията на Байдън трябва незабавно да разсекрети всички доклади на разузнаването, отнасящи се до произхода на коронавируса  и Института по вирусология в Ухан. Американският народ заслужава да знае истината“, заяви сенаторът.

В бъдещето не се влиза на групи, а един по един – ето го стандартът

Източник/ци: Сенатът изиска от администрацията на Байдън да разсекрети информацията за произхода на Ковид

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!