Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СЪУЧАСТНИЦИ СМЕ

Borqna Borisova

СЪУЧАСТНИЦИ СМЕ

Един от проблемите на човечеството е, че периодично изтрещява. Забравя морала, вярата, семейството, любовта, приятелството. И се отдава на злото, омразата, извратеността, отричането на Бог и всичко човешко. Дори потопът е станал заради това. Содом и Гомор. Втората Световна Война......а сега отново цикълът се затваря. И е време за ново прочистване на душите и сърцата на хората.

Радвате се на един наркоман, който усвои повече пари, отколкото България някога ще види. Радвате се на убитите руснаци. Радвате се на взривената Даря Дугина. Радвате се разбитата плоча на Паметника на Съветската армия. Радвате се на чужди знамена по българските институции.

Радвате се на нещастието на хората. Жестоко се гаврите с животни и хора. Убивате за паркомясто и крива дума. Обиждате, за да се чувствате живи. Забравяте Бог, а на пиедесталът поставяте парите. Алчни сте, все едно на оня свят ще занесете нещо. Бащи, забравящи децата си. Майки, изоставящи бебетата си. Деца без бащи, без майки, без родители. Деца, на които родител и утеха е телевизорът. Деца, които се учат да се бият като зверчета, за да оцелеят в джунглата. Неистов страх да си кажеш мнението. Жадна за разкъсване тълпа. Отричане на хора, отричане на държави, отричане на ценности. Отричане от човека.

Не можем да се съпротивляваме. Или по-скоро не искаме. Защото може да си развалим уюта на свинският комфорт в кочинката, в която се чувстваме защитени. Днес ни казаха, че "България е Украйна", но нито един българин не отиде да изкрещи: "Моята Родина НЕ Е УКРАЙНА! Аз съм БЪЛГАРИН!". Страхливи души, разяждани от отчаяние и примирение. И това ще мине. Ще се изкачим до Голгота и там ще бъдем разпнати. Но като престъпници. Защото ние с мълчанието и примирението си, ставаме съучастници в злото!

Елена Гунчева-Гривова

В бъдещето не се влиза на групи, а един по един – ето го стандартът

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!