Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Мъри Стоилов лапа по 48 000 лева на месец, докато фенове спасяват „Левски“ от фалит

„Левски“ е на системи заради финансови проблеми, отборът изигра рекордните 10 мача без победа, феновете събират пари, за да е жива синята идея, а какво прави треньорът Станимир Стоилов – лапа по 48 000 лева на месец, или 576 бона на година! Лошата новина за футболния гранд сподели ексклузивно пред Narod.bg източник от обкръжението на собственика Наско Сираков.

Въпреки че серията от 10 мача без победа сериозно изнерви преданите фенове на тима, много от които открито поискаха оставката на Мъри, разочаровани от представянето на „сините“, близкият авер на Сираков не се притеснява да получава по 12 бона всяка седмица, докато „Левски“ умира финансово.

В страницата на отбора във фейсбук доста от привържениците вече отправиха призив „оставка“ към Мъри, който доскоро се ползваше с голямо доверие сред тях.

Прави впечатление, обаче, че позициите на треньора вече не са бетонирани и част от привържениците не припознават в негово лице месията, с какъвто статут се ползваше до есента на миналата година.

Председателят на Тръст „Синя България“ Момчил Лазаров коментира провалената сделка за смяна на собствеността на Левски и посочи какво трябва да направят от „Герена“.

„Феновете заслужават да знаят каква е реалната ситуация в клуба, за да са наясно какво се случва, защо се случва и къде отиват наистина техните пари. До момента ултрасите са събрали официално около 10 милиона лева в кампанията.

И това е част от нещата, които говорим вече доста време. Никой не желае и е безпредметно да се стига до фалит на Левски, след като този отбор може да бъде спасен с усилия, съответна инвестиция и много работа.

Това е напълно постижимо и не бива да се пропуска тази възможност“.

Дали обаче феновете са наясно, че събраните от тях левчета отиват за космическата заплата от 48 бона на месец за префърцунения Мъри Стоилов?

Ето какво сподели по темата и бившият президент на Левски Томас Лафчис:

Феновете изключително много помогнаха, за да оцелее клубът. Но това не може да е до безкрай. Искат се резултати, отборът да побеждава и Левски да е там, където му е мястото.

Трябва да се актуализират всички разходи, бюджетът на клуба. Виждаме колко много се харчи за футболисти или за неща за първия отбор.

Хората казват: „Нали нямаме пари, защо го правим?“. Не знам как стоят нещата отвътре, как се финансира клубът. Може да е някакво дарение от някой, което би било добре дошло“, надява се Лафчис.

Източник/ци: Narod.bg разкри: Мъри Стоилов лапа по 48 000 лева на месец, докато фенове спасяват „Левски“ от фалит - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!