Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Костадинов: САЩ удариха дясната ръка на Борисов, за да го принудят да направи правителство с ДБ и ПП


Американският посланик Херо Мустафа влиза в президентството малко преди обявяването на санкциите по "Магнитски", снимка: "Гласове"

Санкциите на САЩ по закона „Магнитски“ имат за цел да повлияят върху резултатите от предстоящите избори за парламент у нас. „Не знам дали ще се отразят на изборите, но те очевидно са направени с тази цел. Натискът срещу ГЕРБ е очеизваден. Идеята е с удрянето на дясната ръка на Борисов – Влади Горанов, да се даде ясен сигнал на Борисов, че той трябва да направи коалиция с ДБ и ПП“, коментира пред Би Ти Ви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Очевидно е, че този знак е бил разбран от него, защото той преди няколко дни каза, че за последните пет дни е ходил три пъти в американското посолство и е готов да направи коалиция с тези, които преди малко споменах, каза политикът.

Очевидно е, че има натиск за съставяне на такова правителството и това има цел – да има стабилно правителство с една единствена идея – да се даде една легитимна основа за включването на България във войната в Украйна“, смята Костадинов.

По повод списъка „Магнитски“ политикът коментира още: „Станахме свидетели наскоро как брутално бе нарушен суверенитета на републиката. Дойде четвърторазряден чиновник и каза, че в България има корумпирани хора. Ние знаем, че имаме корупмирани хора, но ние трябва да си ги съдим.

И когато наши партньори кажат, че имат свидетелства, ние ги питаме защо не ги дадете. Такива свидетелства няма. Просто се казва нещо и на базата на това нещо всички коленопреклонно се съгласяват с исканията отвънка“, каза той.

„Сега пък се храчат върху лева. То не беше лева е хартийка за туземци, то не беше зло, от което трябва да се отървем. То не беше левът не съществува като валута, както казват от ДБ.

Такова брутално храчене в лицето на българската държавност не съм виждал от много време, наистина. Това е нещо, което минава всякакви граници. Това показва, че държавата ни е в огромна криза. Точно поради тази причина 60% от хората не гласуваха. Това ни е големия проблем“, продължи лидерът на „Възраждане“.

На коментара на Би Ти Ви, че ако не приемем еврото това ще навреди на рейтинга на България и лихвите по заемите, Костадинов отговори.

„В момента лихвите по еврозоната са два пъти по високо отколкото в България, тоест лева е два пъти по-стабилен от еврото. Второто нещо – не знам какво означава повдигане на рейтинг, след като бяха повдигнати обвинения на Петър Казимир от ЕЦБ“, отговори той.

 По думите му, на България е останала единствено валутата. Референдум за еврото ще има и е крайно време да го спечелим. Крайно време е да покажем, че България вече може да казва не, подчерта Костадинов.

Източник/ци: Костадинов: САЩ удариха дясната ръка на Борисов, за да го принудят да направи правителство с ДБ и ПП

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!