Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Абе, къде са подпочвените води? (СНИМКИ)

Апартаментите в компрометиран строеж отдавна са разпродадени за по 2500 евро на квадрат

В дните, когато земята около Балканите и част от Азия се тресе, а сградите рухват като картонени кутийки, много хора започнаха да се замислят за строителството, в какви блокове и жилищни кооперации живеят и се чудят и маят как да реагират при евентуален нов силен трус, който би поразил България. Голяма част са на мнение, че ще ни е трудно да се възстановим, ако това ни се случи, и затова Господ ни подминава - така и така се мъчим много, та остава и такова бедствие да ни застигне.

То не са наводнения, то не са чудесии, застрахователите не изплащат обезщетенията в пълен размер на хората, държавата е обърнала гръб на всичко, а управниците се интересуват само и единствено от далаверата и новите избори, които валят повече от снега, който очакваха на Боровец, Пампорово и Банско.

Да оставим снега настрана, а да се върнем към строителството, което се оказва, че е доста калпаво. Особено новото, а това буди сериозно притеснение сред хората, но не и сред строителите.

Проверка на Lupa.bg показа, че в центъра на София, близо до МОЛ "София" на бул. "Стамболийски", има един строеж, който вече е на финалната си права и предстои скоро да приеме своите новодомци. Комплексът, чийто първоначален замисъл беше съвсем различен, се промени и разрасна, а съсед му е "Лидл" до парк "Възраждане" - доста апетитно местенце. Но и доста скъпичко.

Цялото това туловище, което ще е съставено от два големи комплекса, вливащи се в едно, ще бъдат между 8 и 10 етажа високи, и средно по около 10 и 18 апартамента на етаж - доста мащабно. Сами можете да си съставите уравнението... И всичко това е построено върху площ с... подпочвени води! Да, точно така - подпочвени води!

Жителите от квартала все още цъкат с език и се чудят как, по дяволите, това нещо е взело разрешение, тъй като площта десетки години беше незастроена и никой не искаше да прави нищо на тази територия, тъй като представляваше тресавище, в което се развъждаха различни представители на флората и фауната.

И никой не искаше това място, но впоследствие се оказа доста апетитна хапка, а някой успя да се сдобие с разрешително и да издигне това, което се вижда в момента.

Навремето там децата, когато още нямаше телефони, разбира се, играеха на различни игри в изоставения строеж, като наред с това плуващи с различни пластмасови корита, озова ли се там по незнайни причини. И така, докато издигнаха блока, който е съсед на настоящия строеж. Всички, които не искаха апартамент в "Жълтия блок", както все още го наричат кварталните люде, знаеха каква е причината. Е, той се засели постепенно, започва да уляга, като всяка нова сграда, появиха се редица проблеми във входове и апартаменти - нещо, което очаква и сегашната нова постройка, но в доста по-голям мащаб.

Всъщност, там вече всичко отдавна е разпродадено и то от години - "на зелено" и по 2500 евро квадрата! Сега, разбира се, цените са още по-високи. А няма останали и гаражи, които вървяха по 25 бона в евро парчето, показа проверката на Lupa.bg. Сега и тези цени са различни.

Присъдата е ясна, да влезе убитият! Туловището, приличащо на средно голям круизен кораб, очаква своите новодомци, пардон - корабокрушенци.

Източник/ци: Абе, къде са подпочвените води? (СНИМКИ) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!