Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медведев: Трета световна война явно е приемлив вариант за НАТО

"Чудаци. Мразят и се страхуват", обобщи руският заместник-председател на Съвета за сигурност

На конференция по сигурността в Мюнхен Столтенберг коментира вероятността военната помощ за Украйна да доведе до ескалация на конфликта. "Няма безрискови варианти", каза той, "но рискът Путин да спечели е много по-голям

Думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг показват, че алиансът не се страхува толкова от Трета световна война, колкото от победата на Русия в украинския конфликт. Това мнение изрази в събота заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

"Столтенберг заяви, че рискът от руска победа е много по-висок от риска от ескалация на конфликта в Украйна. В превод на чист руски език: рискът от започване на Трета световна война е по-незначителен от риска от победа на нашата страна", написа Медведев в канала си в Телеграм.

"Чудаци. Мразят и се страхуват", обобщи руският заместник-председател на Съвета за сигурност.

По-рано в събота на конференция по сигурността в Мюнхен Столтенберг коментира вероятността военната помощ за Украйна да доведе до ескалация на конфликта. "Няма безрискови варианти", каза той, "но рискът Путин да спечели е много по-голям.

Генералният секретар на НАТО твърди, че алиансът трябва да продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна, за да предотврати победата на Русия, и трябва да модернизира собствените си армии в подготовка за конфронтация с Русия, която според Столтенберг няма да приключи след конфликта в Украйна при нито един сценарий.

Източник: ТАСС, „Гласове“

Източник/ци: Медведев: Трета световна война явно е приемлив вариант за НАТО

Медведев: Трета световна война явно е приемлив вариант за НАТО | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!