Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова за интервюто на Борисов пред БТВ: Думите му са потресаващи!

Тоест българската Конституция и върховенството на закона нямат никакво значение. Това е страшно

От потока от думи на Борисов, едно изречение е потресаващо: "Трябваше да подкрепим закона на Зарков, макар че е противоконституционен. Европа и Америка го искат."

Корнелия Нинова: Думите на Бойко Борисов са потресаващи 

Разликата между ГЕРБ и БСП е, че ние сме за съдебна реформа, съобразена с Конституцията и законите

От потока от думи на Борисов, едно изречение е потресаващо: "Трябваше да подкрепим закона на Зарков, макар че е противоконституционен. Европа и Америка го искат."

Тоест българската Конституция и върховенството на закона нямат никакво значение. Това е страшно.

И това е разликата между ГЕРБ и БСП.

Ние сме за истинска съдебна реформа. В нея законът е над всичко. Всички са равни пред закона, а не газещи го и наведени заради зависимости. 

Припомняме: Тази вечер в интервю пред БТВ Бойко Борисов заяви: Съжалявам, че не приехме закона за независимостта на главния прокурор, изготвен от Крум Зарков. Нашите евроатлантически партньори - Еворпа и Америка го очакват. Радо Чолаков ме залъгваше, че е противоконституционен. Не може главният прокурор да бъде независим, не може да бъде незаменим, ако е извършил престъпление. Но да сменим Гешев с Рашков, няма да приема. Аз знаех за списъка "Магнитски" доста преди да излезе.

Бях в американското посолство, за пет дни - три пъти, два пъти се видях англичаните И един път - с германската посланичка.  Два пъти се видях и Джим О' Брайън. Те искат от ГЕРБ да изкараме до край закона за съдебната система и ние ще го свършим. В първия ден на новия парламент Крум Зарков да го внесе, ще го приемем."

Източник/ци: Нинова за интервюто на Борисов пред БТВ: Думите му са потресаващи!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!