Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Бях в американското посолство сряда, петък и понеделник, два пъти се срещнах с О’ Брайън

Не обичам да си говоря за срещите, но понеже се спекулира. Знаех за „Магнитски“ преди това, бях там сряда, петък и понеделник, защото ние имаме много партньорски задачи, които да свършим. Включително и два пъти се срещнах с Джеймс О’ Брайън, питах го и за Горанов. Това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той каза, че е против съм импийчмънт на президента Румен Радев. „Те си го избраха. Ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България. Затова – ако искат импийчмънт, да направим правителство и тогава президентът ще си е президент, а ние ще си управляваме.“

Горанов още в първия момент си подаде оставката тогава, не е бил кандидат за министър. Но аз бих започнал малко по-отначало. Това, което се случва в момента не е само трагедия, но и оценка на направеното през последните 2 г., каза Борисов. Според него за да има служебно правителство, партиите не са се справили с основното си задължение да направят правителство.

България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция преди 2 г., г-жа Мелони сега иска да дойде да й разкажа как сме се справили с нелегалната миграция, допълни той.

Протестът започна в същия ден, в който бяхме приети в Европейския банков съюз. В същия ден Радев вдигна юмрука. Под мое ръководство с министър Горанов, после Ананиев изпълнихме всички критерии и ние се отвори вратата на еврозоната. Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе, а Асен Василев две години помпаше инфлацията и ето. Две години, когато ГЕРБ беше изчегъртан, нямаше ни, говорехте за пълна изолация – две години нито един от четирите нужни за целта закони не бяха приети, възмути се той.

Аз съм вярващ в Господ и той все едно днес ми дава възможност да опровергавам всички лъжи и измами. Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари. Две години не намериха време да променят тези закони с мнозинството си и казаха, че ГЕРБ е виновен. Няма да им търпя лъжите повече, партията е бойна в момента. Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин. Сега Нинова им каза – бяхме прави, защото ако те не бяха помпали инфлацията, нямаше как да вдигнем пенсиите, каза Борисов.

Източник/ци: Борисов: Бях в американското посолство сряда, петък и понеделник, два пъти се срещнах с О’ Брайън

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!