Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БАЩИНИЯ: Ковачки тури бариера на Мальовица

За потресаващ случай на феодален произвол алармира читателят Александър Дунчев в едно от най-красивите кътчета на Рила. Според него енергийният олигарх Христо Ковачки си е присвоил нагло държавен път в планината.

Ето какво пише Дунчев, който предлага и снимков материал:

Преди дни с изненада открих, че Ковачки толкова се е самозабравил във феодализирането на Мальовица, че дори е ограничил с бариера достъпа по държавния горски път до ЦПШ Мальовица и НП Рила. 

Заграби с незаконни заменки стотици декари гори, въпреки забраната от ЕК, приватизира държавния имот под х. Ален Мак, а сега си загражда и останалите държавни гори. 

По-тъжното е, че явно нито на гражданите, нито на институциите вече им прави впечатление, и всякаш всички са се предали и си плащат като попове на новия феодал. 

Единственият човек, който все още се бори срещу завладяването на Рила е байкъра от Самоков Ивайло Андреев.

Независимо от всичко, веднага изисках по ЗДОИ пълна информация от МЗХ, и изпратих сигнал до РДГ София, които провериха сигнала и отговориха, че бариерата по пътя за ЦПШ е незаконна: https://app.gorata.bg/map/forestry/1389

Но като знам колко са нагли хора като Ковачки, без сериозен обществен отпор и бойкот бариерата няма скоро да изчезне, и ще продължат хората да си плащат на феодала, за да видят Рила...

Източник/ци: БАЩИНИЯ: Ковачки тури бариера на Мальовица - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!