Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Строител на рухнал комплекс в Турция арестуван при опит да напусне страната (ВИДЕО)


Мехмет Яшар Джошкун, собственик на фирмата, построила "Ренесанс Резидънс", беше арестуван на летище в Истанбул.

Строител на рухнал жилищен комплекс в Турция се е опитал да избяха в Черна гора. Мехмет Яшар Джошкун, собственик на компанията, построила и продавала апаратменти в „Ренесанс Резидънс“, жилищен комплекс, разрушен от земетресението в югоизточната турска провинция Хатай, беше задържан на летище в Истанбул в петък, докато се опитваше да напусне страната.

Джошкун е бил спрян на летище „Сабиха Гьокчен“, опитвайки се да пътува за Черна гора, съобщи Анадолската агенция.

Арестът е извършен по разпореждане на главната прокуратура в истанбулския квартал Газиосманпаша.

Чошкун е пътувал за Черна гора с малка сума пари, която е иззета от полицията на летището. Той все още не е официално обвинен.

12-етажният комплекс „Ренесанс“ се състоеше от 250 апартамента в квартал Антакия на Хатай. Беше рекламиран като проект за луксозна резиденция, който отговаряше на строителните разпоредби.

Той беше напълно съборен, след като земетресението с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер удари югоизточния град Газиантеп в понеделник сутринта, последвано от земетресение с магнитуд 7,6 по Рихтер в провинция Кахраманмарас малко след това.

В четвъртък министърът на правосъдието на Турция обяви, че е започнало съдебно разследване за срутените сгради по време на земетресението.

Разследването ще потърси отговорност от тези, които са построили сградите в 10-те най-засегнати провинции.

„Онези, които са допуснали небрежност, грешки и отговорните за разрушенията след земетресението, ще бъдат идентифицирани и подведени под отговорност пред съдебната система“, каза министърът на правосъдието Бекир Боздаг.

Броят на смъртните случаи в Турция достигна 18 991, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в петък.

В Сирия най-малко 3377 души са били убити, според данни на правителството и спасителна организация, действаща в контролираните от опоцизионните военни групировки северозападни райони.

Източник/ци: Строител на рухнал комплекс в Турция арестуван при опит да напусне страната (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!