Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия призова Русия да помогне на Сирия в изпращането на хуманитарна помощ


Арменският външен министър Арарат Мирзоян (вляво) и неговата германска колежка Аналена Бербок. Снимка: АП

Германската външна министърка Аналена Бербок призова Русия да окаже натиск върху режима в Сирия, за да позволи да се достави хуманитарна помощ на жертвите на смъртоносните земетресения, които вчера разлюляха страната, предаде Ройтерс.  

На пресконференция с арменския външен министър Арарат Мирзоян, Бербок каза, че всички на международната сцена, включително и Русия, трябва да приложат натиск върху режима в Сирия, за да се осигури, че хуманитарната помощ ще бъде доставена на жертвите на трусовете. 

“Важното е, че сега оръжията са оставени настрана, и че всички усилия в региона са съсредоточени върху хуманитарната помощ, възстановяването на жертвите и тяхното предпазване“, каза Бербок, като добави, че всяка минута е важна.

Потвърденият брой на смъртните случаи в Сирия е над 1600, а спасителите от двете страни фронтовите линии в продължаващата 12 години гражданска война казаха, че най-вероятно още стотици са затрупани от руини.

Неправителствени организации изпращат помощ в Сирия, с която Германия няма официално установени отношения.

Санкциите на ЕС и САЩ срещу Сирия блокират кампании за помощ на пострадалите при земетресението

Европейски ценности?: „Шарли Ебдо“ се подигра с карикатура на трагедията в Турция: „Дори няма нужда да се изпращат танкове“

Източник: БТА

Източник/ци: Германия призова Русия да помогне на Сирия в изпращането на хуманитарна помощ | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!