Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руските военни в Сирия се включиха в разчистването на руините и издирването на оцелели след земетресението

Министърът на отбраната Сергей Шойгу възложи на командващия руската групировка войски в Сирия да окаже помощ за ликвидиране на последствията от земетресението, съобщава ТАСС. "В работата са включени над 300 военнослужещи и 60 единици военна и специална техника“, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Сформирани са 10 сборни отряда от военнослужещи от групировката на въоръжените сили на Руската федерация в Сирийската арабска република, които са пристъпили към изпълнение на задачите по отстраняване на отломки, издирване на пострадали и оказване на медицинска помощ в районите, претърпели най-големи разрушения“, отбелязват от министерството.

Създадена е мобилна група от руски военни лекари за оказване на помощ на пострадалите в авиобазата Хмеймим.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в градовете Алепо, Хама, Латакия и селищата Джебла, Стаму и Бустан ел Баша са създадени шест пункта за раздаване на хуманитарна помощ за пострадалите.

Посольство России в Болгарии

Руски спасители излетяха към района на катастрофалното земетресение в Турция и Сирия.
Групата включва 7 киноложки екипажа и повече от 100 специалисти за спасителни операции в зоната на бедствие, разполагащи с цялото необходимо оборудване за търсене и спасяване на пострадали.
Освен това руските спасители ще доставят аеромобилна болница в зоната на катастрофата. На базата на тази болница повече от 40 специалисти от Министерството на извънредните ситуации на Русия ще могат да предоставят на местните жители квалифицирана медицинска помощ.

Източник: ТАСС

Източник/ци: Руските военни в Сирия се включиха в разчистването на руините и издирването на оцелели след земетресението | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!