Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България върна посланика ни в Скопие след публично „дърпане на уши“ от Вашингтон

Велизар Енчев, Фейсбук: Посланикът ни в РС Македония се е върнал на работното си място. Това стана само 12 часа след изявление на говорителя на Държавния департамент, в което, по повод на временното изтегляне на българския посланик от Скопие, ни беше казано да намалим реториката помежду си и нормализираме двустранните отношения.

Ангел Ангелов беше изтеглен от Скопие след побоя на Християн Пендиков на 19 януари в Охрид.

По време на изслушването в парламентарната комисия по външна политика на 25 януари служебният министър на външните работи Николай Милков каза, че Ангелов ще остане в София, докато в Северна Македония не настъпи промяна. Цинично е да обсъждаме проекти с РСМ, докато Християн Пендиков лежи в болница, гневно заяви Милков.

Е, промяната настъпи! И жестокостта ни се сломи. След публичното дърпане на ушите на България, позволила си плахо да реагира на бруталния побой в Охрид, София бързо се поправи и начаса върна посланика си в Скопие.

Отдавна българската дипломация не е била мачкана така открито и толкова унизително от Големия брат.

Очевидно е! Румен Радев не е Виктор Орбан и никога няма да бъде. При първото щракване с пръсти от Вашингтон, след добро режисирано интервю на македонската секция на „Гласът на Америка“ с Държавния департамент, в София раболепно превиха гръб, както келнер сервилно обслужва ВИП-клиенти.

Поставихме дипломатически рекорд за Гинес. По американска рецепта, само за 12 часа, нормализирахме вековно влошени отношения с най-вражеската съседна държава.

Как да не се гордееш, че си българин!

Източник/ци: България върна посланика ни в Скопие след публично „дърпане на уши“ от Вашингтон

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!