Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СПЕШНО: Бивш шеф на МОСАД пое пиара на Nexo срещу $1 милион


Бившият разузнавач №1 на Израел Дани Ятом ще вади Nexo от ямата

Бившият шеф на израелските служби МОСАД генерал Дани Ятом и основаната от него компания за кризисен пиар C.I.Y. GLOBAL са били наети по спешност от Nexo след избухването на аферата с базираното у нас, но опериращо по целия свят дружество за покупко-продажба на криптовалута, съобщи „Уикенд“.

През последната седмица от Nexo контраатакуваха яростно българската прокуратура и обявиха, че ще водят дело за 1 милиард долара заради нанесени огромни репутационни и финансови щети над дружеството. От Nexo твърдят, че най-тежкото обвинение срещу тях е за финансиране на тероризъм, което нямало как да бъде доказано от държавното обвинение.

Кризисният пиар в защита на Nexo протича основно в социалните мрежи и в телевизиите, като босът на компанията Антони Тренчев получи ефирно време едновременно и при Светлослав Иванов, и при Лора Крумова, без обаче да отговаря на конкретни въпроси на водещите и категорично избягвайки темата за липсата на лиценз на Nexo в САЩ и прогонването на компанията от американския пазар. На 19 януари от Би Ти Ви поставиха като първа новина в централната си информационна емисия „Историческо споразумение на Nexo в САЩ“ – заглавие, подадено от пиар отдела на компанията и внушаващо оневиняването на т.нар. „криптобанка”, което силно се разминава с обективната реалност.

Наемането на израелската компания за кризисен пиар обаче е поредното доказателство за стабилна и трайна връзка между Nexo и „Продължаваме промяната“. Евреите от C.I.Y. GLOBAL ръководят политическите кампании на партията на Кирил Петков и Асен Василев от година и половина насам.

Пиар експерти разпознават стила на евреите и от видеоклипчето с позицията на Nexo, което се върти ударно в социалните мрежи и в музикалните платформи от седмица насам.

„Гласът зад кадър във видеото на Nexo е същия от предизборните клипчета на „Продължаваме промяната“, а стилът и внушението са идентични – очерняне на опонента чрез повтаряне на думички като „кражба“, „корупция“ и „справедливост“, твърди специалист в сферата на кризисния пиар.

Предполага се, че израелската компания, собственост на бившия генерал от МОСАД Дани Ятом, е наета с посредничеството на бащата на един от собствениците на Nexo Калин Методиев, който беше арестуван на 12 януари в София и за когото се появиха слухове, че е приел ролята на защитен свидетел в разследването срещу криптобанката.

Както „Уикенд“ първи писа, бащата на Калин Методиев, който във вторник беше пуснат от съда заедно с другия задържан шеф в Nexo Траян Николов срещу парични гаранции от по 100 000 лева, е почетния консул на Израел във Варна д-р Красимир Методиев. Смята се, че контрактът между Nexo и фирмата за кризисен пиар на генерал Дани Ятом, е на стойност от $1 млн.

Източник/ци: СПЕШНО: Бивш шеф на МОСАД пое пиара на Nexo срещу $1 милион - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!