Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Браво! Една добра новина за България от Блумбърг:

Йордан Халачев

Браво! Една добра новина за България от Блумбърг: "Политическата криза застрашава влизането на България в еврозоната".

"Дори неамбициозният график на България е в опасност, тъй като политическата нестабилност усложнява напредъка към преодоляване на оставащите препятствия", се казва в обзор на агенция "Блумбърг",представящ отговори на въпроса "Защо България трудно ще въведе еврото от 2024 г."

Задълбочаващото се политическо разделение означават, че България е изправена пред трудна битка, въпреки преобладаващото парламентарно мнозинство в подкрепа на еврото,но не казва,че това мнозинство се оказа ялово, некадърно,антибългарско,атлантическо,проукраинско и проамериканско и умира до дни.

"Идеята се сблъска със скептицизма на някои политически партии, включително симпатизиращите на Русия социалисти,"поплаква" Блумбърг.

Националистическата партия "Възраждане", която също е проруска, призова за референдум по темата, твърдейки, че България отстъпва твърде много суверенитет. Освен това някои анализатори, включително заместник-управител на централната банка, предупредиха за структурните проблеми на еврозоната и високите нива на дълга на някои от нейните членове и критикуваха някои от предишните политики на ЕЦБ", се казва в статията.

Все пак са достатъчно честни да признаят, че социологическо проучване от ноември е показало, че само една трета от българите одобряват приемането на еврото, а над две трети се опасяват, че това би довело до по-високи цени.

Хърватският президент: „Може би Германия е във война с Русия. Успех този път, дано свърши по-добре, отколкото преди 70 години, но ние не сме във война с никого“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!