Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германският външен министър каза открито премълчаваната истина за войната (ВИДЕО)


Аналена Бербок призова за единство: Воюваме срещу Русия, не един срещу друг

Германският външен министър Аналена Баербок заяви в прав текст, че западните съюзници водят война срещу Русия. Признанието й дойде по време на дебат в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) на фона на дискусиите за изпращането на танкове „Леопард 2“ в Украйна.

Докато думите на Баербок бяха до голяма степен игнорирани в основните медии, редица потребители в социалните мрежи споделиха видеото с изказването на външния министър.

По ирония на съдбата други германски официални лица отдавна се опитват да подчертаят, че страната им не е страна в конфликта, опасявайки се от неконтролируема ескалация.

В противоречие с тази официална позиция, Баербок каза истината на глас: „Затова вече казах в последните дни – да, трябва да направим повече, за да защитим Украйна. Да, трябва да направим повече и за танковете. Но най-важната и решаваща част е, че го правим заедно, защото водим война срещу Русия, а не един срещу друг“.

Интересното е, че както канцлерът Олаф Шолц, така и бившият министър на отбраната, която наскоро подаде оставка, Кристин Ламбрехт, се възприемаха като не особено активни във въоръжаването на Украйна, многократно заявявайки нежелание да бъдат въвлечени по-дълбоко в аспекта на прокси войната в конфликта.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отговори на коментарите, като заяви, че това е още едно доказателство, че западните съюзници са планирали война срещу Русия през цялото време.

„Ако добавим това към разкритията на Меркел, че те са укрепвали Украйна и не са разчитали на Минските споразумения, тогава говорим за война срещу Русия, която е била планирана предварително. Не казвайте по-късно, че не сме ви предупредили“, каза Захарова.

Едно е сигурно, нещата се развиват много бързо.

Алекс Джуричич, американски политически анализатор, описа ситуацията в Twitter с думите: „Още танкове и подкрепа за Украйна. Три допълнителни бомбардировача B-52 летят до неизвестни места. Руски военни кораби с хиперзвукови ракети в Атлантика. Без опити за мирни преговори. Ако не осъзнавахте края на играта миналия февруари, разбирате ли сега? Молете се за човечеството!“

ИЗТОЧНИК: ZeroHedge

Източник/ци: Германският външен министър каза открито премълчаваната истина за войната

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!