Борислав Гуцанов за разкритията на „Ди Велт“: Защо все още Кирил Петков не е арестуван?

Отново спор за оръжието за Украйна в Народното събрание. Депутатът Борислав Гуцанов от БСП попита защо все още не е арестуван бившият премиер Кирил Петков, след като немското издание „Ди Велт“ разкри, че България е доставяла оръжие и гориво на Украйна още в началото на войната. 

„Дали това е било ползвано за пиар акция от политическа партия, или е така – не мога да кажа. Ако е така, то защо все още не е арестуван г-н Кирил Петков? Вие чували ли сте да се предоставя оръжие без решение на Народното събрание“, попита Борислав Гуцанов. 

„Такъв износ е нямало. Това, което всички като българи можем да се гордеем, е, че за пръв път през последните години България не застава в края на Европа, а имаме водеща роля за демократичната част на Европа, и се противопоставяме на руската агресия по един осезаем начин“, каза в свой отговор Кирил Петков.

Специално пред bTV говори авторът на статията в "Ди Велт" за България и Украйна

Петков и Василев са изиграли важна роля в налагането на санкции на Русия, казва Филип Волкман Шлюк

Междувременно депутатите очакват в пленарната зала шефа на Сметната палата. В дневния ред беше вкарана извънредна точка, която иска неговото отстраняване от поста. Неговият мандат е изтекъл преди девет месеца.

Източник/ци: Борислав Гуцанов за разкритията на „Ди Велт“: Защо все още Кирил Петков не е арестуван? | Glasove.com

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!