Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МАЗАЛО: Бодигардът на Асен Василев – пръв приятел със Сако (СНИМКИ)

Гологлав и здрав млад мъж от няколко месеца пази гърбовете на Асен Василев, Кирил Петков и съпартийците им, когато стане напечено в парламента или на събития извън сградата. Бодигардът не се притеснява от тълпи и камери.

Зорко бди за сигурността на лидерите. Придружава ги при всяка по-опасна за тях дестинация, но и вътре в парламента. Ставрев е запален ловец и обикаля горите около София с евродепутата Ангел Джамбазки, показа проверка на „Филтър“.

Охранителят на „Промяната“ има и интересни приятели, с които е близък по една или друга причина. Един от тях е дясната ръка на наркобоса Сако, който очаква окончателното решение на ВКС. Именно от това решение зависи дали ще влезе за 5 години в затвора.

Историята мълчи как Людмил Ставрев се появява в редиците на „Промяната“. Днес той е един от нещатните сътрудници в парламента. Зачислен е към депутата Искрен Митев. Ставрев е един от малкото сътрудници на народните представители, които са със средно образование – такива обикновено са шофьори или охранители.

За първи път здравенякът се появява в компанията на Асен Василев в началото на 2021 г. Тогава е попълнил декларация пред КПКОНПИ като служител на Министерството на финансите, ръководено от Василев. В документа е записано, че Ставрев е главен специалист във ведомството. Всъщност е личен бодигард на Асен Василев, когато се налага да ходи нощем или да свърши друга специфична работа, твърдят източници на „Филтър“.

Спад падането на „Продължаваме промяната“ от власт Лъчезар Ставрев си тръгва заедно с Асен Василев от министерството и се мести в парламента.

Политиката не е чужда на ловеца охранител. Още през 2014 година той е застъпник на изборите за Европейски парламент. Но истинската му страст е природата и ловуването, разкрива фейсбук профилът му. По тази причина Ставрев често има теми за разговори с Александър Дунчев – депутата от .Промяната“, който е с ресор околна среда и опазването й

Лъчезар Ставрев е ловец от много години насам. От средата на 2020 година е в Управителния съвет на ловно-рибарското дружество в близкия до София град Годеч.

Няколко месеца по-късно в органа влиза и колегата му по оръжие Ангел Джамбазки от ВМРО, който сега е евродепутат. Интересът на Джамбазки към отстрела на животни не е от вчера. Още през 2019 година, като кандидат за втори мандат в Европарламента, той се срещаше с националния ловно-рибарски съюз и обещаваше да работи за целите на сдружението.

Дали фенът и бодигард на „Продължаваме промяната“ и войводата на Каракачанов обсъждат политиката по време на ловни излети, остава тайна, затворена в дружинката им. Лъчезар Ставрев освен бодигард под наем бил твърд последовател на политиката на „Продължаваме промяната“.

Източник/ци: МАЗАЛО: Бодигардът на Асен Василев – пръв приятел със Сако (СНИМКИ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!